Kompani farmaceutike

jan182016

Homeopatikët, prishen pas 40 vitesh raportet tregtare Unda-Cemon

Dy kompani italiane produktesh homeopatike, Unda e Cemon, të cilat kanë bashkëpunuar për dekada, kanë prishur lidhjet tregtare me njëra-tjetrën. Dhjetorin e kaluar pati një komunikatë të Unda-s, e cila deklaronte se pas më shumë se 40 vitesh bashkëpunimi me Cemon, marrëveshjet e tyre kishin përfundu
transparent

maj92018

Marrëveshje gjigante në farmaceutikë. Takeda blen Shiren

Takeda dhe Shire kanë njoftuar se më në fund kanë arritur një marrëveshje: kompania japoneze do të blejë kompaninë irlandeze për rreth 46 miliardë sterlina. Sipas kushteve të blerjes, çdo aksionar i Shires do të marrë...
transparent

sht142018

Zhvlerësimi i lirës turke ndaj euros. Pasojat, edhe në Shqipëri

Lira turke është zhvlerësuar thuajse me 27% ndaj monedhës ndërkombëtare euro dhe kjo pritet të ketë ndikim edhe në tregun farmaceutik shqiptar. Tregu shqiptar farmaceutik furnizohet në masën 90% me medikamente që...
transparent

shk122019

Sartanet. EMA u përcakton prodhuesve afatin kohor. Ja, kufizimet paraprake!

Prodhuesit e barnave me bazë sartanesh duhet të rishikojnë proceset e prodhimit, në mënyrë që të mos prodhojnë papastërtitë e klasës së nitrosaminave, Ndma dhe Ndea. Ata do të kenë në dispozicion një periudhë tranzicioni për...
transparent

pri172019

Për çdo vit, 50 substanca të reja aktive në treg, deri në vitin 2023

Sa iu përket investimeve në kërkim dhe zhvillim, sektori farmaceutik është në rritje të vazhdueshme. Vlerësohet se mesatarisht, gjatë periudhës 2019-2023, do të hidhen në treg mbi 50 substanca aktive. Një fushë e rëndësishme në...
transparent

qer182019

Agjencia e Barnave gjobit me 56 milionë lekë (të reja) CFO Pharma-n

56 milionë lekë është gjoba që Agjencia e Barnave i ka faturuar Kompanisë CFO Pharma për tregtimin e barit soludamin, kundrejt një çmimi abuziv, gati 18 herë më shumë sesa çmimi që kishte përcaktuar ishte 74 lekë...
transparent

qer272019

Abbvie blen kompaninë e botoksit, Allergan. Marrëveshja 63 miliardë dollarëshe

Shoqëria farmaceutike amerikane Abbvie, ka blerë kompaninë Allergan e cila prodhon botoksin, me një marrëveshje që vlerësohet të ketë vlerën 63 miliardë dollarë. Abbvie do të paguajë 188.24 $ për çdo aksion të...
transparent

kor242019

Farmaceutikë. 2019-ta është viti i shkrirjes së grupeve të mëdha

2019-ta është konfirmuar si viti i shkrirjes midis grupeve të mëdha farmaceutike, sipas një tendence që duket gjithnjë e më e destinuar për të vazhduar. Nga marrëveshja Shire-Takeda e fundit të vitit 2018, me vlerë 58 miliardë...
transparent

maj72020

Kompani të tjera në garë për remdesivirin. Gileadi mund të japë licencë të përkohshme

Gileadi po shqyrton dhënien e autorizimit kompanive të tjera për prodhimin, me licencë të përkohshme, të medikamentit remdesivir. Dhënia e aprovimit, do të kishte si synim prodhimin e barnave për shpërndarje në Evropë dhe Azi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC