Tromboemboli

gus312015

Nis programi kërkimor mbi përfitimet e rivaroxaban në tromboembolizmin venoz

Nisja e një programi kërkimor ndërkombëtar i cili do të përfshijë rreth 4.000 pacientë onkologjikë ka si objektiv vlerësimin e potencialit të rivaroxaban në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjes trombo-embolike te kjo kategori.
transparent

dhj212015

Tromboza e thellë venoze, konfirmohen përfitimet nga trajtimi me rivaroxaban

Për herë të parë një studim vëzhgimor jo-ndërhyrës, “Xalia”, pohon përfitimet e një antikoagulanti të ri oral si rivaroxaban, në trajtimin e pacientëve me trombozë të thellë venoze (TVP) në praktikën e zakonshme klinike. Rezultatet e prezantuara në Orlando (SHBA) gjatë kongresit vjetor të Shoqatës
transparent

dhj102018

Tromboembolizmi venoz te pacientët në kimioterapi. Apixaban-i jep rezultate të mira

Apixaban-i, një bar antikoagulant oral i drejtpërdrejtë, mund të jetë i dobishëm në parandalimin e tromboembolizmit venoz te pacientët onkologjikë që janë në risk të lartë për...
transparent

jan142019

Kontraceptivët hormonalë. AIFA përditëson informacionet mbi rrezikun për TEV

Agjencia Italiane e Barnave, në vijim të publikimeve të qershorit të kaluar dhe në dakordësi me EMA-n dhe me titullarët në AIC, ka dhënë informacione të reja mbi rrezikun e tromboembolizmit venoz, te gratë që...
transparent

qer52020

Coronavirusi. Rreziku tromboembolik dhe ndërveprimet mes antiviralëve dhe antitrombolitikëve

Të dhëna gjithnjë e më të qarta sugjerojnë se infeksioni nga coronavirusi mund të prirë për sëmundje trombolitike arteriale dhe venoze dhe se disa nga terapitë antivirale në shqyrtim mund të ndërveprojnë me shumë barna...
transparent

qer182021

Antikoagulantët janë efektivë në reduktimin e vdekshmërisë te pacientët me Covid

Sipas një studimi të botuar në “Jama Network Open”, te pacientët e shtruar në spital me Covid-19, administrimi i terapisë antikoagulante në doza të përdorura zakonisht për profilaksinë, mund ta ulë vdekshmërinë me 60 ditë...
transparent

nën222021

Pilula kontraceptive. Kombinimi i ri me rrezik të ulët TEV. Rezultatet e studimit në botën reale

Studimi Pro-E2, i publikuar në The European journal of contraception and reproductive health care, i kryer me 101,000 gra në 12 vende, konfirmoi se rreziku i tromboembolizmit venoz është i ulët me...
transparent

shk152022

Antikoagulantët te të rinjtë. Studimi demonstron përfitimet e terapisë më afatshkurër

Të dhënat sugjerojnë se terapia antikoagulante 6-javore duhet të merret në konsideratë për trajtim standard te fëmijët dhe adoleshentët me tromboemboli venoze të induktuar. Studimi u krye në 42 qendra, në 5 vende...
transparent

mar152022

Prof. Dr. Silva Bala: Pasojat post covid po i rikthejnë pacientët në spital, shpesh, edhe në oksigjenoterapi

Ka pacientë që rikthehen në ish-sanatoriumin e Tiranës edhe disa muaj pasi e kanë kaluar Covid-19, për shkak të pasojave që u ka shkaktuar virusi, duke iu dëmtuar edhe organe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC