FIBRILACION ATRIAL

kor22015

Një meta-analizë tregon rritjen e riskut të vdekshmërisë nga përdorimi i digosinës te pacientët me Fa dhe Chf

Një meta-analizë revizionimi e sapo publikuar në revistën "European Heart Journal" nga Stefan Hohnloser, kardiolog në repartin e elektrofiziologjisë klinike në universitetin "JW Goethe" (Frankfurt), sinjalizon një lidhje mes administrimit të digosinës dhe rritjes së riskut të vdekshmërisë.
transparent

pri212016

Të moshuarit e prekur nga fibrilacioni atrial rrezikohen gjithnjë e më shumë nga iktusi

Fibrilacioni atrial është aritmia më e zakonshme kardiake, me një prevalencë të vlerësuar aktualisht në rreth 2% të popullatës së përgjithshme, është ekstremisht i rrallë në moshën e re, ndërsa prek rreth 5% të popullatës në moshën e tretë duke shkuar deri në 20% te personat që janë mbi 85 vjeç.
transparent

tet212016

Fibrilacioni atrial, konfirmohet profili i sigurisë i rivaroxaban

"Të dhëna real-life të marra nga studime të ndryshme ndërkombëtare konfirmojnë profilin pozitiv risk/përfitim të rivaroxaban, një inhibitor i faktorit Xa në praktikën klinike të përditshme, në trajtimin e pacientëve me fibrilacion atrial jo valvular", njofton kompania prodhuese Bayer.
transparent

nën22016

Fibrilacioni atrial, të dhëna të real life konfirmojnë profilin e sigurisë të rivaroxaban

"Të dhëna të real life nga studime të ndryshme ndërkombëtare konfirmojnë profilin pozitiv risk/përfitim të rivaroxaban, një inhibitor i faktorit Xa në praktikën klinike të përditshme, në trajtimin e pacientëve me fibrilacion atrial jo valvular", njofton kompania prodhuese Bayer.
transparent

dhj12016

Dabigatran tejkalon rivaroxaban në reduktimin e riskut hemorragjik

Nga një studim i gjerë vëzhgimor i publikuar në “Jama Internal Medicine” del se dabigatran (150 mg /dy herë në ditë) ka përqindje më të ulëta hemorragjish intrakraniale dhe ekstrakraniale si p.sh. ato gastrointestinale dhe në fibrilacionin atrial jo-valvular krahasuar me rivaroxaban (20 mg /një herë
transparent

nën142017

Në pacientët me fibrilacion atrial antikoagulantët mund të parandalojnë dhe demencën

Barnat antikoagulante, të gjeneratës së vjetër apo të re, te pacientët me fibrilacion atrial nuk reduktojnë vetëm riskun për iktus por janë të lidhura dhe me një reduktim domethënës të riskut të demencës, sipas një kërkimi të ri të publikuar në “European Heart Journal”. Deri më sot nuk ishte e qartë
transparent

kor162018

DOAC. Përdorimi pas infarktit të rëndë, për parandalimin e ngjarjeve trombotike

Shtimi në një terapi antitromobocitare, i një antikoagulanti me veprim të drejtpërdrejtë, që iu përket të ashtuquajturve DOAC, barna që merren normalisht për reduktimin e rrezikut trombotik në fibrilacionin atrial, mund të...
transparent

gus72018

Rivaroxaban-i konfirmon sigurinë edhe në praktikë

Analiza më e madhe në praktikë, mbi përdorimin e rivaroxaban-it (Xarelto, Bayer), një prej antikoagulantëve të rinj oralë (NOAC), te pacientët me fibrilacion atrial, ka treguar norma të ulëta hemorragjie, iktusi dhe...
transparent

gus202021

Finerenoni redukton rrezikun për fibrilacion atrial te pacientët nefropatikë dhe diabetikë

Sipas një studimi të botuar në “American College of Cardiology”, te pacientët me sëmundje renale kronike dhe diabet të tipit 2, antagonisti i ri selektiv i receptorit të mineralokortikoideve, finerenon, redukton rrezikun...
transparent

pri272023

Fibrilacioni atrial. Dremitjet e tepërta gjatë ditës janë të dëmshme për zemrën

Një hulumtim i paraqitur në Kongresin Europian të Kardiologjisë tregon se dremitja për 30 minuta ose më shumë gjatë ditës shton mundësitë për zhvillimin e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC