Kemioterapi

maj232015

Farmacistët drejt një menaxhimi më të mirë të pacientëve onkologjikë

Onkologjia ka pësuar inovacion të shpejtë me barnat e reja biologjike, që në krahasim me kemioterapinë paraqesin një spektër toksiciteti të ndryshëm. Nëse me kemioterapitë tradicionale shfaqen menjëherë të vjellat, pasojat në palcën e kockave, anemi, reduktim i globulave të bardha dhe trombociteve;
transparent

jan112019

Lenalidomide, efektiv në trajtimin e pacientëve me mielomë të shumëfishtë

Sipas një studimi të publikuar në “Lancet Oncology”, pacientët me mielomë të shumëfishtë, të diagnostikuar së fundi dhe të trajtuar me lenalidomide (tregtuar me emrin Revlimid), treguan rezultate më të mira se ata që...
transparent

jan202020

Karcinoma uroteliale. FDA-ja aprovon llojin e ri të terapisë

Administrata Amerikane e Barnave dhe e Ushqimit, ka vendosur të bëjë aprovim të përshpejtuar të një lloji të ri terapie, për trajtimin e karcinomës uroteliale lokalisht të përparuar apo metastatike. Medikamenti Padcev...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC