Diagnoza

pri252015

Cistiti intersticial, karakteristikat dhe trajtimi

E klasifikuar si një sëmundje e rrallë, kjo sindromë ka një prevalencë më të madhe në gjininë femërore me një raport 5 me 1 në krahasim me burrat. Nuk shkaktohet nga bakteret ose nga stresi. Hipotezat pwr gjenezën e saj janë të ndryshme...
transparent

maj102018

Të mbijetuarit nga kanceri rrezikohen nga marrja e barnave të tepërt

Të mbijetuarit nga kanceri kanë gjasa në mënyrë të konsiderueshme më të mëdha, për t'u trajtuar me pesë ose më shumë barna, përfshirë ato me rrezik potencial abuzimi. Studiuesit zbuluan se, krahasuar me...
transparent

jan282019

Celiakia. Bioshënjuesi i ri i diagnostikimit dhe ndjekjes, së shpejti, për përdorim klinik

Një studim amerikan i Mayo Clinic i publikuar së fundmi në “Gastroenterology”, sugjeron që një ekzaminim i ri i gjakut mund të zëvendësojë së shpejti gastro-duodenoskopinë me biopsi të vileve duodenale, për të vendosur diagnozën e...
transparent

shk202019

Alirocumabi. Së shpejti, zgjerim i indikacioneve për uljen e kolesterolit me ose pa statina

Inhibitori i PCSK9-ës Alirocumab, i tregtuar me emrin Praluent nga Sanofi/Regeneron, ka marrë opinion pozitiv nga Komiteti Europian i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) për një zgjerim të indikacioneve te...
transparent

qer262019

AIFA: Biotina ndërhyn në rezultatin e analizave laboratorike. Të informohen konsumatorët

Marrja e biotinës do të ndërhynte në disa teste laboratorike, duke çuar në rezultate të gabuara të larta ose të ulëta, gjatë analizave të rëndësishme klinike. Këto rezultate mund të...
transparent

shk252020

Sëmundja celiake. Të rejat nga hulumtimet: nga testet deri te përgjigjja ndaj glutenit

Sëmundja celiake. Janë në zhvillim e sipër studime që synojnë të modifikojnë përgjigjen imune të pacientëve dhe të manipulohet gluteni i marrë, si dhe teste të reja për monitorimin dhe diagnostikimin e hershëm...
transparent

pri152020

Testimi për coronavirusin. FDA-ja miraton testin e parë diagnostik të salivës

Është krijuar testi i parë i salivës për të diagnostikuar Covid-19: Administrata e Ushqimit dhe e Barnave në Amerikë (FDA) sapo ka aprovuar ekzaminimin e krijuar në laboratorët e Universitetit Rutgers në Nju Xhersi...
transparent

mar292022

Post-Covid apo alergji?! Prof. Mehmet Hoxha: E vështirë të diagnostikohet. Duhen një sërë ekzaminimesh

Polenet e luleve në këtë periudhë, por edhe pasojat post-Covid, si kollë apo vështirësi në frymëmarrje, kanë shtuar numrin e pacientëve të cilët janë konfuzë dhe...
transparent

maj112022

Avantazhet e monitorimeve elektronike të presionit të gjakut

Monitorimi i rregullt i presionit të gjakut është i rëndësishëm për diagnostikimin e duhur dhe për parandalimin e ndonjë problemi të mundshëm shëndetësor. Nëse jeni diagnostikuar me hipertension ose dëshironi të monitoroni shëndetin...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC