Psikozë

mar202015

NICE: Standarde të reja për trajtimin e psikozës dhe skizofrenisë

Instituti Kombëtar i Shëndetit në Britani (NICE) ka publikuar disa standarde të reja cilësie për trajtimin dhe menaxhimin e psikozës dhe skizofrenisë (duke përfshirë çrregullimet psikotike si ato skizo-afektive, skizo-freniforme dhe çrregullimet delirante)
transparent

dhj72016

Psikobarnat dhe opiodet, rritet abuzimi. Përgjegjës, kanalet e paligjshme online

Edhe në Europë ashtu si në Shtetet e Bashkuara është në rritje abuzimi me psikobarnat, të tilla si painkiller-at që iu përshkruhen zakonisht të sëmurëve onkologjikë dhe atyre që vuajnë nga dhimbje kronike e post operatore të rënda, e që merren kryesisht nga të rinjtë. Një nga ekspertët që jep alarm
transparent

qer62019

Ndotja atmosferike e zonave urbane shton psikozën tek adoleshentët

Për të parën herë, hulumtimet kanë treguar se ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit rrit dukshëm rrezikun e adoleshentëve për të patur përvoja psikotike. Hulumtuesit kishin kryer tashmë studime mbi frekuencën e përvojave psikotike mes...
transparent

tet52020

Antipsikotikët vazhdojnë të përshkruhen për njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale, pavarësisht udhëzimeve

Numri i barnave antipsikotike të përshkruara për pacientët me aftësi të kufizuara intelektuale nuk ka ndryshuar pothuajse fare gjatë një periudhe 10-vjeçare, megjithëse...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC