Skizofreni

mar202015

NICE: Standarde të reja për trajtimin e psikozës dhe skizofrenisë

Instituti Kombëtar i Shëndetit në Britani (NICE) ka publikuar disa standarde të reja cilësie për trajtimin dhe menaxhimin e psikozës dhe skizofrenisë (duke përfshirë çrregullimet psikotike si ato skizo-afektive, skizo-freniforme dhe çrregullimet delirante)
transparent

maj302016

FDA aprovon barin për trajtimin e psikozës në sëmundjen e Parkinsonit

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar Nuplazid tabletë (pimavanserin) për pacientët me psikozën e lidhur me sëmundjen e Parkinsonit. Sipas Institutit amerikan të Shëndetit rreth 50.000 amerikanë çdo vit vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit dhe 50% e këtyre pacientëve ka
transparent

sht122016

Shoqërimi i antipsikotikëve me antidepresivë është i sigurt dhe efikas në skizofreninë e lidhur me depresionin

Pacientët me skizofreni zhvillojnë shpesh simptoma depresive dhe rreth 1/3 e tyre trajtohen me antidepresivë. Bartosz Helfer nga "Klinikum der Ludwig Maximilians Universität" në Mynih (Gjermani) është autori kryesor i një metanalize të publikuar në "American Journal of Psychiatry" ku janë ekzaminuar
transparent

sht122019

Studiohen efektet anësore të antipsikotikëve; gjenerata e parë dhe e dytë. Ku ngjajnë dhe ku ndryshojnë?

Shumica e antipsikotikëve të përdorur për trajtimin e skizofrenisë, kanë mes tyre dallime relativisht të vogla, që janë nxjerrë në pah nga një metaanalizë e re në rrjet...
transparent

tet242019

Aprovohet për përdorim në SHBA, patch-i i parë transdermik për skizofreninë

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave, ka aprovuar formulimin në formë patch-i transdermik të asenapinës, një antipsikotik atipik, për trajtimin e skizofrenisë. Bari, i tregtuar me emrin Secuado nga...
transparent

pri212021

Antipsikotikët shtojnë rrezikun për mbipeshë dhe diabet

Midis efekteve anësore të antipsikotikëve, barnave të përdorura në trajtimin e sëmundjeve të tilla si skizofrenia, çrregullimi bipolar dhe sëmundje të tjera psikiatrike të karakterizuara nga iluzione, halucinacione dhe sjellje...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC