SHTAM

mar112015

Mjalti dhe cilësitë e tij natyrale mjekësore

Mjalti përmban 40% fruktozë, 30% glukozë, 5% sakarozë dhe 20% ujë. Gjithashtu përmban aminoacide të ndryshme, anti-oksidantë, vitamina, minerale, glukozë oksidazë, të cilat prodhojnë peroksid hidrogjeni dhe acid glukonik
transparent

nën42016

Salicilanilidet janë efikase kundër Clostridium difficile

Shkencëtarët e Institutit Scripps Research (TSRI) kanë përshkruar në revistën “Scientific Reports”, një armë potenciale kundër Clostridium difficile, bakter i cili çdo vit shkakton infeksione intestinale të rënda madje dhe fatale. Janë salicilanilidet, antihelmintikë për përdorim veterinar efikase k
transparent

kor262019

Malaria dhe shtamet rezistente ndaj barnave. Armë të reja për karakterizimin gjenetik

Një studim, i sapobotuar në “The Lancet Infectious Diseases”, ngre alarmin në luftën kundër malaries: një formë rezistente ndaj barnave po përhapet me shpejtësi nga Kamboxhia në vendet fqinje të rajonit indokinas: Vietnami...
transparent

tet12019

Ja, cilat janë dhe si do të administrohen vaksinat antigrip 2019-2020. Rekomandimet amerikane...

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në Shtetet e Bashkuara dhe Komiteti Këshillues për Praktikat e Imunizimit (ACIP) kanë publikuar...
transparent

nën142019

HIV. Zbulohet në Afrikë shtami i ri, por terapitë aktuale janë efikase

Për herë të parë në thuajse njëzet vjet, është zbuluar një shtam i ri i HIV-it, që bën pjesë në grupin M, të llojit HIV-1, sipas asaj që referohet në një studim të publikuar në “Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes”...
transparent

pri162020

Coronavirusi. Ekspertët identifikojnë llojet dhe nënllojet virale

Sipas një studimi të botuar në bioRxiv (që nuk i është nënshtruar rishikimit nga kolegët), më shumë se 1100 gjene virale të Sars-Cov-2 nga Kina, Amerika dhe Evropa paraqesin një homogjenitet gjenetik të theksuar...
transparent

qer92020

Vaksina e gripit. BE-ja aprovon kuadrivalenten e parë adjuvante

Komisioni Evropian ka aprovuar përdorimin e vaksinës së parë antigrip kuadrivalente adjuvante në të gjithë Evropën. Kjo vaksinë e re bazohet në teknologjinë e konsoliduar, që është përdorur tashmë në një vaksinë trivalente adjuvante...
transparent

dhj12020

Gonorrea dhe meningjiti. Tetrapenilborati i natriumit, i dobishëm kundër rezistencës ndaj antibiotikëve

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “Antimicrobial Agents and Chemotherapy”, tetrapenilborati i natriumit (NaBPh4) është në gjendje të luftojë shtamet e Neisseria gonorrhoeae-s dhe Neisseria meningitidis-it...
transparent

shk152021

Përzierja e antitrupave kundër varianteve të Covid-19 dhe përdorimi i tocilizumabit. Bëhen hapa para në kërkime

Variantet e Sars-Cov2 kanë ndezur alarmin edhe në vendet ku vaksinimi po ecën më shpejt. Kjo është arsyeja pse për ta bërë më të vështirë zhvillimin e mutacioneve, kompanitë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC