Spital

mar92015

20% e të moshuarve rikthehen në spital për shkak të përshkrimeve të gabuara

Tre muaj pas largimit nga spitali, 1 në 5 të moshuar rikthehet atje për shkak të barnave të shumta që merr. Fenomeni është i njohur, por së fundi është përllogaritur nga një studim i udhëhequr mbi të dhënat e regjistrit të shoqatës italiane të mjekësisë së brendshme (SIMI) në Milano,
transparent

gus72015

Kardiopatitë akute, më shumë se 50% gabojnë në marrjen e mjekimit

Vetëm 40% e pacientëve të shtruar në spital për dekompensim kardiak akut (DHF) ose sindromën koronare akute (ACS) janë në gjendje pas daljes nga spitali, që të njohin si duhet marrjen e dozave të duhura të barnave të përshkruara nga mjekët.
transparent

qer82018

Menaxhimi i fondeve në spitale. Ministria nis shkollimin e drejtuesve

Ka filluar sot shkolla e drejtorëve, e cila do të zgjasë për 5 javë me radhë. Të gjithë drejtorët e spitaleve kanë nisur një kurs intensiv për menaxhimin spitalor. Kjo është hera e parë kur drejtorët e spitaleve do të mësojnë se si...
transparent

shk42019

Epidemi gripi në Shqipëri. Humbin jetën 3 persona

Shqipëria po shkon drejt epidemisë së gripit. Javën e fundit janë raportuar 19 mijë raste të prekura nga infeksionet respiratore në të gjithë vendin, ndërkohë që kanë humbur jetën 3 persona, për dy prej të cilëve, Instituti i Shëndetit...
transparent

kor162019

Pneumonitë nozokomiale të lidhura me ventilimin mekanik. Miratohet kombinimi i ri i barnave

FDA-ja ka aprovuar përdorimin e ceftolozanës dhe tazobaktamit të administruar në kombinim me injektim, për trajtimin e pneumonisë bakteriale të fituar në spital dhe...
transparent

dhj52019

Robotë në farmacinë spitalore: ndajnë, ndjekin barnat dhe informojnë për stoqet

Robotët në farmacinë spitalore i informojnë farmacistët mbi gjendjen e stokut, i ndajnë terapitë në doza të veçanta dhe gjurmojnë barnat, nga përshkrimi, deri në administrim. Dy robotë operativë në farmacinë spitalore të...
transparent

mar192020

Alarm i AIFA-s: “Mungojnë barnat nëpër spitale”. Vdesin tre mjekë të tjerë në Itali. Shkon në 13, numri i përgjithshëm.

Masat e ngurta të marra nga qeveria për të luftuar emergjencën e coronavirusit, që nga bllokimi i shumë veprimtarive tregtare deri në mbylljen e shkollave...
transparent

jan182021

Covid-19. Simptomat vazhdojnë edhe pas gjashtë muajsh

Për shkak se Covid-19 është një sëmundje kaq e re, ne jemi vetëm në fillim të të kuptuarit të efekteve të saj afatgjata në shëndetin e pacientëve. Analiza jonë tregon se shumica e njerëzve vazhdojnë të jetojnë me të paktën disa nga...
transparent

gus252021

Mangësi të mëdha në raportimin e efekteve anësore të barnave gjatë studimeve klinike

Sipas një studimi të botuar në Journal of Clinical Epidemiology, nevojiten përmirësime të shpejta në raportimin e efekteve anësore mbi eksperimentet klinike. Në vitin 2004, u publikuan udhëzime të reja të...
transparent

gus232021

Covid-19, rezultate kontradiktore mbi kohën e qëndrimit në spital, me përdorimin e remdesivirit

Antivirali remdesivir, i miratuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) për trajtimin e infeksionit COVID-19, lidhet me një qëndrim më të gjatë në spital pa përmirësuar normat e mbijetesës, sipas një...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC