Qelizat staminale

mar22015

Kura e parë nga qelizat staminale në BE, risi onkologjike në SHBA

Komisioni Evropian njoftoi mbi autorizimin e kushtëzuar për emetimin në treg të Holoclar, një terapi e avancuar me bazë qelizat staminale autologe të afta për t’i rikthyer shikimin pacientëve me dëmtim të rëndë të kornesë.
transparent

gus292016

EMA rekomandon një terapi të re me transplant të qelizave staminale në pacientë të prekur nga kanceri i gjakut me risk të lartë

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin për emetimin e kushtëzuar në Bashkimin Europian të Zalmoxis, një produkt i ri mjekësor për terapitë e avancuara (ATMP). Zalmoxis rekomandohet si terapi shtesë për trajtimin e pacientëve të rritur që i janë nënshtruar transplantit haploid
transparent

dhj292017

Sëmundja Crohn, CHMP-ja aprovon terapinë e parë me staminale alogjenike

Hedhje në treg e molekulës eksperimentale Cx601 (darvadstrocel). Ky është rekomandimi i fundit i Komitetit të Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) në Agjencinë Europiane të Barnave (EMA), si dhe i Komitetit për Terapitë e Përparuara (CAT). Këtë e bën të ditur Takeda Pharmaceutical, që nënvizon se...
transparent

mar292018

Leuçemia akute mieloide. AIFA ndez dritën jeshile për azacitidinën

Mundësi të reja kurimi për të sëmurët me leucemi akute mieloide (L) falë një bari efektiv dhe të tolerueshëm: azacitidines. Bari do të përdoret në trajtimin e pacientëve të rritur me leucemi akute mieloide dhe kriza shpërthyese > 30%, që...
transparent

maj42018

Fertiliteti. Shkencëtarët krijojnë nga qelizat staminale, struktura të ngjashme me embrionet

Sipas një artikulli të botuar në “Nature”, një grup studiuesish holandezë ka rikrijuar në laborator me qelizat staminale të miut, struktura të ngjashme me embrionet e fazës së hershme. Kur janë transferuar te mitra e miut...
transparent

maj182018

Leuçemia mieloide akute. Monoterapia me quizartinib zgjat mbijetesën

Monoterapia me quizartinib zgjat në mënyrë të konsiderueshme mbijetesën e përgjithshme, në krahasim me kimioterapinë e shpëtimit, te pacientët me leucemi akute mieloide përparuese ose refraktare me mutacione...
transparent

jan112019

Lenalidomide, efektiv në trajtimin e pacientëve me mielomë të shumëfishtë

Sipas një studimi të publikuar në “Lancet Oncology”, pacientët me mielomë të shumëfishtë, të diagnostikuar së fundi dhe të trajtuar me lenalidomide (tregtuar me emrin Revlimid), treguan rezultate më të mira se ata që...
transparent

shk272020

Citomegalovirusi. Vaksina e re efikase, pas transplantit të qelizave staminale hematopoietike

Triplex, një vaksinë e re për citomegalovirusin, ka treguar se redukton përgjysmë normat e komplikacioneve të infeksionit te pacientët që i nënshtrohen transplantimit alogjenik...
transparent

tet272021

Skleroza e shumëfishtë. Terapia me qeliza staminale mezenkimale autologe nuk e redukton inflamacionin

Sipas një studimi të botuar në Lancet Neurology, qelizat staminale mezenkimale autologe nuk reduktojnë inflamacionin cerebral dhe lezionet e shkaktuara nga...
transparent

jan72022

Dieta, qelizat staminale të zorrëve dhe sëmundjet. Identifikohet një lidhje e re

Qelizat staminale të zorrëve ndahen dhe diferencohen më shpejt te minjtë që ndjekin një dietë jo të shëndetshme, ndoshta për shkak të mbirregullimit të rrugëve të tyre sinjalizuese, të shoqëruara, në shumë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC