Arrest Kardiak

shk192015

Efektet e adrenalinës gjatë reanimimit te pacientët me arrset kardiak

Pacientët që pësojnë arrest kardiak jashtë spitali, kanë mundësi më të ulëta mbijetese nëse gjatë reanimimit në ambulancë, iu administrohet adrenalinë. Revista “Journal of American College of Cardiology” ka botuar rishtazi një studim të koordinuar nga Alain Cariou, nga “Descartes University” në Pari
transparent

maj32017

Pas infarktit miokardiak, terapia me statina ndryshon

Sipas një studimi të publikuar në Jama Cardiology, jo të gjithë pacientët që kanë marrë një përshkrim me statina me intensitet të lartë pas hospitalizimit për atak kardiak e vazhdojnë trajtimin edhe dy vjet pas daljes nga spitali.
transparent

gus82017

Një studim mbi plakjen vaskulare të shëndetshme dhe faktorët e riskut

Një studim i publikuar në revistën “Hypertension” është përpjekur të hedhë dritë mbi faktin nëse mund të shmanget reduktimi i funksionalitetit vaskular që lidhet me moshën, i konsideruar si i pashmangshëm gjatë plakjes. “Kemi...
transparent

sht62017

Dietat me përmbajtje të lartë karbohidratesh rrisin vdekshmërinë kardiovaskulare

Konsumi i lartë i karbohidrateve lidhet me një rritje të riskut të vdekshmërisë, ndërsa lipidet jo vetëm që lidhen me një vdekshmëri totale më të ulët, por nuk lidhen me asnjë rritje të sëmundshmërisë apo vdekshmërisë kardiovaskulare. Nga ana tjetër, yndyrnat e ngopura kanë një lidhje të ndryshme me
transparent

nën262020

Sëmundjet kardiovaskulare. Efikasiteti i polipilulës në kombinim me aspirinën. Ja, studimi

Trajtimi i kombinuar me një polipilulë plus aspirinë uli me 21% incidencën e ngjarjeve të mëdha anësore kardiovaskulare, krahasuar me placebon te pacientët pa sëmundje kardiovaskulare, me rrezik kardiovaskular...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC