Progesteroni

jan262015

Infertiliteti dhe përdorimi i hormoneve në raport me shfaqjen e tumoreve

Janë të pakta provat që tregojnë se përdorimi i hormoneve për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit shton riskun afatgjatë për kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

shk132020

Rënia e flokëve. Hormonet femërore në formë locioni galenik

Rënia e flokëve është një problem i shpeshtë në praktikë, veçanërisht në periudha të caktuara të vitit. Por, në disa raste, ky është fillimi i rrallimit të tyre. Rrallimi ndodh ndryshe te burrat dhe ndryshe te gratë. Burrat shfaqin një...
transparent

nën222021

Pilula kontraceptive. Kombinimi i ri me rrezik të ulët TEV. Rezultatet e studimit në botën reale

Studimi Pro-E2, i publikuar në The European journal of contraception and reproductive health care, i kryer me 101,000 gra në 12 vende, konfirmoi se rreziku i tromboembolizmit venoz është i ulët me...
transparent

dhj222021

Pilula e abortit. Përshkrimi pa kufizime, është i sigurt

Nuk është vënë re asnjë shtim i komplikacioneve shëndetësore, të lidhura me abortin, pas heqjes së kufizimeve për pilulën me bazë mifepristonin, një antihormon që bllokon efektet e progesteronit të nevojshëm për...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC