PRAC

jan212015

Ambroksoli dhe reaksionet e rënda alergjike

Komiteti i Vlerësimit të Risqeve për Farmakovigjilencën (PRAC) i EMA-s ka përfunduar rivlerësimin e sigurisë së barnave që përmbajnë Ambroksol. Autoritetet belge ishin shprehur kundër në prill të 2014-s për përdorimin e tij te fëmijët pas disa episodeve të mbindjeshmërisë...
transparent

sht182015

EMA rivlerëson efektet e një spray oral dhe nazal

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka vendosur të procedojë me një rivlerësim të raportit risk/përfitim të produkteve mjekësore spray që përmbajnë fusafunginë, një antibiotik me veprim të dyfishtë anti-inflamator dhe anti-bakterial i përdorur për terapinë lokale të infeksioneve në hundë, faring, l
transparent

shk162016

PRAC rekomandon të mos tregtohen më spray-t nazalë dhe oralë që përmbajnë fusafungine

Komiteti i Vlerësimit të Risqeve për Farmakovigjilencën (PRAC) i Agjencisë Evropiane të Barnave ka rekomanduar se autorizimi për emetimin në treg të barnave që përmbajnë fusafungine duhet të tërhiqet në mënyrë që barnat të mos tregtohen më në Bashkimin Evropian.
transparent

sht142018

Retinoidet orale e topike. PRAC-u përditëson udhëzimet në lidhje me rreziqet e tyre

Në vazhdim të një rishikimi të fundit të të gjitha të dhënave, Komiteti Europian për vlerësimin e rreziqeve në fushën e farmakovigjilencës (PRAC) ka përforcuar paralajmërimet për teratogjenitetin dhe çrregullimet neuropsikiatrike të...
transparent

tet112019

EMA: Të kufizohet përdorimi i kremit me dozë të lartë estradioli në menopauzë

Komiteti i Vlerësimit të Riskut për Farmakovigjilencën në EMA (PRAC) ka rekomanduar kufizimin e përdorimit të kremrave që përmbajnë 100 mikrogramë estradiol për gram (0.01%), në një cikël të vetëm trajtimi që zgjat deri në...
transparent

mar202020

EMA: Të bëhet testi para përdorimit të barnave që përmbajnë fluorouracil, capecitabine, tegafur e flucytosine

Komiteti për Vlerësimin e Rreziqeve për Farmakovigjilencën në EMA (PRAC) ka rekomanduar që te pacientët të verifikohet mungesa e një enzime të quajtur...
transparent

mar232020

EMA: Deklaratë mbi përdorimin e barnave antiinflamatore jo steroide për COVID-19

EMA është vënë në dijeni të sinjalizimeve, veçanërisht në media sociale, të cilat ngrenë shqetësime se marrja e barnave antiinflamatore jo steroide (FANS), të tilla si ibuprofeni...
transparent

mar302020

Studim i financuar nga EMA: nuk ka ndryshime në përdorimin e antikoagulantëve të drejtpërdrejtë oralë

Pas rishikimit të rezultateve të një studimi evropian mbi të dhënat e praktikës klinike, nuk është e nevojshme të ndryshohen kushtet e përdorimit të antikoagulantëve të...
transparent

pri142020

Ulipristal acetati. AIFA: të tërhiqet nga tregu. Trajtimet duhen ndalur

Raporti rrezik/përfitim i ulipristal acetatit 5 mg (emri tregtar Esmya) për trajtimin e fibromave uterine është aktualisht në shqyrtim dhe për këtë arsye, të paktën tani për tani, medikamenti do të tërhiqet nga tregu. Kjo u komunikua...
transparent

pri232020

EMA: Kujtesë mbi rrezikun e efekteve anësore serioze me përdorimin e klorokinës dhe hidroksilklorokinës

Klorokina dhe hidroksiklorokina mund të shkaktojnë probleme të ritmit të zemrës dhe këto mund të përkeqësohen nëse trajtimi kombinohet me barna të tjera që kanë efekte...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC