Diabet i tipit 1

jan142015

Trajtim intensiv për diabetin e tipit 1, rezultatet në revistën “JAMA”

Sipas një studimi të publikuar në të përjavshmen e Shoqatës Mjekësore Amerikane (JAMA), trajtimi fillestar intensiv për diabetin e tipit 1 përkon me një reduktim modest të të gjitha shkaqeve të vdekshmërisë te pacientët e prekur në krahasim me terapinë konvencionale
transparent

gus292015

Diagnostikimi i diabetit tip 1, një pajisje e vogël e zbulon nëpërmjet frymëmarrjes

Diabeti tip 1, që zakonisht gjendet tek fëmijët dhe të rinjtë, trajtohet me insulinë dhe me dietë të kujdesshme për të mbajtur sheqerin në gjak në nivele normale. Diagnostikimi i sëmundjes bëhet përmes analizave të gjakut, një përvojë jo fort e pëlqyeshme për moshat e reja.
transparent

kor262016

Infeksionet respiratore në 6 muajt e parë të jetës lidhen me shfaqjen e diabetit 1

Në një studim të sapo publikuar në "Jama" Anette-Gabriele Ziegler bashkë me kolegët ka studiuar lidhjen mes infeksioneve respiratore në gjashtë muajt e parë të jetës dhe incidencën e diabetit tip 1. "Infeksionet virale, veçanërisht ato nga enterovirusi, janë marrë si hipotezë për shkaktimin e diabe
transparent

jan302017

Simptomat depresive dhe stresi në menaxhimin e diabetit tip 1

“Duke pasur parasysh shqetësimin e diabetikëve lidhur me cilësinë e jetës, shumë nga simptomat e konsideruara depresive i atribuohen stresit dhe vështirësive emotive të lidhura me menaxhimin e kësaj sëmundje kronike”, pohon Lawrence Fisher, nga Department of Family and Community Medicine në UCSF San
transparent

qer192017

Diabeti 2, probabilitet i dyfishtë për ketoacidozë diabetike me inhibitorët Sglt2

Sipas një studimi të publikuar në New England Journal of Medicine, pacientët me diabet tip 2 që marrin një inhibitor Sglt2, kanë dyfish mundësi për të pasur ketoacidozë diabetike krahasuar me ata të trajtuar me një klasë tjetër barnash. “Inhibitorët Sglt2, një klasë e re barnash
transparent

sht202017

Kongresi Easd: Sotagliflozin përmirëson cilësinë e jetës në diabetin tip 1

Sipas një studimi të publikuar në New England Journal of Medicine, sotagliflozin është në gjendje që të përmirësojë cilësinë e jetës së pacientëve me diabet tip 1 duke eliminuar luhatjet e vlerave glicemike, shmangur hipogliceminë, stabilizuar presionin dhe duke favorizuar humbjen e peshës.
transparent

tet302018

Empagliflozina, si shtesë e terapisë me insulinë te pacientët me DMT1. Rezultatet.

Frenuesit e SGLT-2 (SGLT-2i) janë barna që veprojnë duke bllokuar në mënyrë të kthyeshme bashkëtransportuesin sodë/glukozë të tipit 2, të lokalizuar në membranat qelizore të tubulit proksimal renal. Kjo proteinë...
transparent

maj212019

Dapagliflozina përmirëson kontrollin glicemik në diabetin e tipit 1

Një terapi 24-javore me dapagliflozinë, përmirëson kohën e kaluar brenda kufijve të rekomanduar, gliceminë mesatare dhe ndryshueshmërinë glicemike te pacientët me diabet të tipit 1. Këto përfitime arrihen pa u shtuar koha e kaluar...
transparent

qer172019

Diabeti 2. Dulaglutide parandalon eventet kardiologjike dhe renale

Dulaglutide, agonist i receptorit të glucagon-like peptide (GLP-1), mund të ndihmojë në parandalimin e ngjarjeve kardiovaskulare te të rriturit në rrezik të lartë, me diabet të tipit 2. Këtë e sugjerojnë rezultatet e studimit...
transparent

maj282020

Në fazë studimi, një vaksinë kundër viruseve të implikuara në zhvillimin e diabetit 1

Disa infeksione virale luajnë një rol kyç në autoimunitet, duke shkaktuar diabetin e tipit 1 dhe studiuesit e Institutit Karolinska në Suedi dhe të universiteteve në Jyväskylä dhe Tampere në Finlandë kanë zhvilluar një vaksinë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC