Çrregullime bipolare

jan122015

Ziprasidoni dhe rreziku i irritimit të rëndë të lëkurës

Ziprasidoni është një bar antipsikotik atipik, i përshkruar për trajtimin e skizofrenisë dhe episodeve maniakale ose çrregullimet bipolare. Bari iu përshtatet receptorëve serotoninergjikë dhe dopaminergjikë të tipit 2 dhe rikthen nivelet fiziologjike të neurotransmetuesve në tru dhe ndihmon në pakës
transparent

qer182015

ADHD: Përhapja, diagnoza dhe trajtimi

Deficiti i vëmendjes dhe hiperaktiviteti (nga anglishtja Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD) është çrregullimi më i përhapur i zhvillimit neuropsikik gjatë fëmijërisë. Mund të kompromentojë mirëqenien, marrëdhëniet sociale dhe performancën shkollore të fëmijëve dhe adoleshentëve të prek
transparent

dhj22015

Termometrat periferikë nuk e matin saktë temperaturën

Termometrat periferikë të cilët vendosen në vesh ose poshtë sqetullës nuk vlerësojnë me saktësi temperaturën trupore, të paktën sipas një artikulli të publikuar në “Annals of Internal Medicine” dhe të nënshkruar nga Daniel Niven nga Departamenti i Mjekësisë kritike në Calgari, Kanada.
transparent

mar292017

Shmangni valproate gjatë shtatzënisë, Franca përforcon masat e sigurisë

Duke filluar nga muaji mars Agjencia Franceze e Sigurisë për Barnat (ANSM), ka vendosur detyrimin për të vendosur mbi konfeksionet e barnave që përmbajnë antikonvulsivantin valproate (valproate natriumi, valproate magnezi, acid valproik, valproate semi natriumi dhe valpromide) një piktogram që sinja
transparent

tet52020

Antipsikotikët vazhdojnë të përshkruhen për njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale, pavarësisht udhëzimeve

Numri i barnave antipsikotike të përshkruara për pacientët me aftësi të kufizuara intelektuale nuk ka ndryshuar pothuajse fare gjatë një periudhe 10-vjeçare, megjithëse...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC