Antibakterial

jan52015

Bum sinjalizimesh për efektet anësore të barnave

Me thuajse 41 mijë sinjalizime, 2014 ishte viti në të cilin Italia arriti pikun (mbi mesataren evropiane) e efekteve anësore nga barnat dhe burimet kryesore të informimit pas mjekëve të spitalit, janë farmacistët
transparent

jan272015

Nga pema e çajit një kurë për Acne vulgaris

Pema e çajit e ka origjinën nga Australia. Ajo është përdorur gjerësisht nga aborigjenët shumë kohë më parë se anglezët ta zbulonin në shekullin XVIII. Vaji esencial i përftuar nga gjethet e saj është efikas në trajtimin e akneve
transparent

mar112015

Mjalti dhe cilësitë e tij natyrale mjekësore

Mjalti përmban 40% fruktozë, 30% glukozë, 5% sakarozë dhe 20% ujë. Gjithashtu përmban aminoacide të ndryshme, anti-oksidantë, vitamina, minerale, glukozë oksidazë, të cilat prodhojnë peroksid hidrogjeni dhe acid glukonik
transparent

mar182015

Administrata amerikane e barnave miraton një anti-bakterial të ri

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA ka miratuar Ceftazidimën-avibactam në kombinim me Metronidazolin, një bar i ri antibakterial për trajtimin e të rriturve me infeksione të ndërlikuara intra-abdominale dhe të traktit urinar, mes të cilave ato të veshkave (pielonefriti).
transparent

dhj32015

Antistaminikët, efekte minimale kundër simptomave të të ftohtit të zakonshëm

Te personat e rritur antsitaminikët kanë një efekt pozitiv pak më superior se placeboja në lehtësimin e simptomave të kombinuara me të ftohtin e zakonshëm, megjithatë efekti është afatshkurtër. Në një revizionim “Cochrane” ka identifikuar 18 studime mbi këtë temë duke përfshirë në total rreth 4342
transparent

dhj52016

Skepticizmi dhe terapitë alternative e bëjnë më pak të mundur vaksinën anti-grip

Fëmijët amerikanë që i janë nënshtruar mjekësisë komplementare (Cam), kanë më pak gjasa që të vaksinohen kundër gripit në krahasim me të tjerët. Në këtë përfundim ka dalë një studim i fundit i publikuar në "Pediatrics" dhe i koordinuar nga kërkuesja Rhonda BeLue nga Departamenti i Politikave Shëndet
transparent

jan122017

Otitis mesatar: terapia antibiotike afatshkurtër më pak efektive se terapia e zakonshme

Te fëmijët me moshë 6 deri 23 muajsh me otitis mesatar akut, trajtimi antimikrobik më afatshkurtër, jo vetëm sjell rezultate më pak të favorshme në krahasim me trajtimin me kohëzgjatje të zakonshme, por nuk redukton as shkallën e efekteve anësore dhe as shfaqjen e rezistencës. Këto janë përfundimet
transparent

shk202017

ECDC, Raporti vjetor mbi vëzhgimin e antimikrobiko-rezistencës në Evropë

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e sëmundjeve (ECDC) ka publikuar Raportin Vjetor mbi vëzhgimin e rezistencës antimikrobike në Evropë. Rezultatet e prezantuara bazohen në të dhënat e 2015-s për infeksionet e sinjalizuara në rrjetin e survejimit “Ears-Net” (Antimicrobical Resistance S
transparent

mar12017

Raporti i Bashkimit Evropian mbi rezistencën bakteriale ndaj antimikrobikëve

Bakteret vazhdojnë të tregojnë rezistencë ndaj antimikrobikëve më të përdorur te njerëzit, kafshët dhe ushqimet, sipas raportit të fundit mbi rezistencën antimikrobike të baktereve, të zhvilluar nga Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore (EFSA) dhe nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontr
transparent

pri282017

BE: Konsultim publik mbi standardet e cilësisë së barnave me bazë bakteresh

Farmakovigjilenca evropiane ka nisur një konsultim publik mbi tre monografi të reja të propozuara nga ekspertët që përfaqësojnë Italinë, me objektivin për të harmonizuar për herë të parë në Evropë standardet e cilësisë për Live Biotherapeutic Products (LBPs).
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC