Parkinson

dhj242014

Një tjetër risi nga nanoteknologjia për pacientët me Parkinson

Për të gjitha ata që vuajnë nga Parkinsoni, së fundi është vënë në dispozicion një ‘patch hi-tech’ i ri që mund të bëjë revolucion në jetën e personave të sëmurë me Parkinson. Falë nanoteknologjisë, patch-i transdermal mund të "lexojë" dridhjet që lidhen me këtë patologji dhe të japë dozën e duhur..
transparent

pri112016

Dritë jeshile nga FDA për pimavanserinën në trajtimin e Parkinsonit

Pas analizës së risqeve dhe përfitimeve, Komiteti Këshillues i Barnave Psikofarmakologjike, i përbërë nga 14 ekspertë të mbledhur nga Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA, ka dhënë dritën jeshile për pimavanserinën të prodhuar nga Acadia Pharmaceuticals Inc si antipsikotik për të sëmurët me P
transparent

pri192016

Merrni 12 kredite online me kursin "Sëmundja e Parkinsonit". Me ECM33.al çdo profesion ka kursin e tij

Tashmë farmacistëve ju ofrohet mënyra më e thjeshtë e informimit e njëkohësisht e përvetësimit të krediteve nga shtëpitë apo vendet e tyre të punës. “Sëmundja e Parkinsonit” është kursi të cilin e gjeni në platformën www.ecm33.al dhe i realizuar nga prof. Ettore Novellino, kreu i departamentit të F
transparent

maj302016

FDA aprovon barin për trajtimin e psikozës në sëmundjen e Parkinsonit

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar Nuplazid tabletë (pimavanserin) për pacientët me psikozën e lidhur me sëmundjen e Parkinsonit. Sipas Institutit amerikan të Shëndetit rreth 50.000 amerikanë çdo vit vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit dhe 50% e këtyre pacientëve ka
transparent

qer132016

Domperidone dhe apomorfina, kujdes nëse përdoren në kombinim në Sëmundjen e Parkinsonit

Në një njoftim të Agjencisë Britanike të Barnave (MHRA), rekomandohet të vlerësohen faktorët e riskut kardiak te pacientët në trajtim me apomorfinë dhe domperidone dhe të përshkruhet monitorimi me elektroradiogramë për të reduktuar riskun për aritmi të rënda të lidhura me zgjatjen e intervalit QT.
transparent

kor192017

Bari kundër pagjumësisë, i dobishëm edhe për patologji të tjera neurologjike

Zolpidem është i dobishëm, ndonëse me efekte të përkohshme, në trajtimin e një shumëllojshmërie të madhe çrregullimesh neurologjike, që lidhen shpesh me çrregullime të lëvizjes dhe të vetëdijes. Faktin e pohon Martin “Nick” Bomalaski nga Departamenti i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Universit
transparent

sht152017

Salbutamol redukton riskun e Sëmundjes të Parkinsonit dhe i hap rrugën terapive të reja

Agonisti i receptorit beta2-adrenegjrik (beta2AR salbutamol, i përdorur shpesh në trajtimin e astmës është në gjendje të reduktojë me rreth 1/3 riskun për Sëmundjen e Parkinsonit, ndërsa propranololi, një beta-bllokues është i lidhur me një dyfishim të riskut për të njëjtën patologji, sipas një stud
transparent

jan302018

Kafeina, faktor mbrojtës neurologjik në sëmundjen e parkinsonit

Një studim i ri i publikuar në “Neurology”, ka dalë në përfundimin se kafeina mund të ketë një efekt mbrojtës neurologjik kundër sëmundjes së Parkinsonit dhe që nivelet e kafeinës në kampionët e gjakut mund të përdoren si bioshënjues të sëmundjes...
transparent

maj32019

Bari i hipertensionit, që po shndërrohet në shpresë për sëmundjet neurodegjenerative

Një bar që aktualisht përdoret për trajtimin e hipertensionit, mund të jetë kandidat premtues për trajtimin e sëmundjeve neurodegjenerative, sipas një studimi të botuar në "Nature Communications". Në eksperimentet mbi modelet e...
transparent

kor282020

Parkinsoni. Levodopa është efektive edhe pas periudhave të gjata të sëmundjes

Sipas një studimi të botuar në "Brain", në një popullatë me sëmundjen e Parkinsonit që nuk trajtohet asnjëherë, shtrirja e përgjigjes afatgjatë ndaj levodopës varion në 60%-65% të përfitimit të përgjithshëm motorik të siguruar nga...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC