TSH

dhj222014

Levotiroksina, nga AIFA sqarime mbi përshkrimin

Përshkrimi i parë i një trajtimi me Levotiroksinë mund të aplikohet edhe duke e zëvendësuar atë me një bar ekuivalent, por rekomandohet që trajtimi të vijojë me barin e përshkrimit të parë.
transparent

dhj232014

Hipertiroidizmi: simptomat dhe trajtimi

Hipertiroidizmi është një gjendje kronike e karakterizuar nga një rritje patologjike e sintezës, sekretimit dhe e niveleve të tiroksinës (T4) e triodotironinës (T3) të lira në gjak. Këto dy hormone prodhohen nga tiroidja, një gjëndër endokrine, e vendosur në bazën e qafës, e cila drejton metabolizm
transparent

jan282015

Sëmundjet tiroidiene, roli i farmacistëve në një fushatë të re amerikane

Fushata e re në Shtetet e Bashkuara për ndërgjegjësimin mbi sëmundjet tiroidiene, përfshin për herë të parë edhe farmacistët. "Ka shumë keqkuptime mbi funksionimin e tiroides dhe patologjive të saj", pohon Mack Harrell, president i Shoqatës Amerikane të Endokrinologjistëve Klinike (AACE), dhe është
transparent

mar12016

Hipotiroidizmi, levotiroksina likuide më efikase se ajo në tableta

Tri studime të zhvilluara në Itali tregojnë se problemi i numrit të vogël të pacientëve hipotiroidenë që marrin rregullisht levotiroksinë, mund të zgjidhet përfundimisht falë një formulimi të ri të hormonit në solucion likuid në vend të tabletave tradicionale.
transparent

gus262016

Trajtimi kronik me barna antiepileptike ndryshon profilin tiroiden

Efekti i barnave antiepileptike (AED) në funksionin tiroiden te pacientët e prekur nga epilepsia është bërë objekt shqyrtimi i një metanalize të zhvilluar nga një grup neurologësh të Universitetit Zhejiang në Hagzhou (Kinë). Autorët kanë shqyrtuar studimet mbi këtë temë nga literatura mjekësore duke
transparent

dhj302016

Kanceri në tiroide, vemurafenib shton jetëgjatësinë

Goditja e mutacioneve që drejtojnë përhapjen e tumorit në vend të goditjes së vetë tumorit mund të jetë një metodë e suksesshme. Shembulli i fundit vjen nga një studim i publikuar në "The Lancet Oncology" dhe i koordinuar nga Marcia Brose, studiuese në otorinolaringoiatri dhe drejtoreshë e qendrës s
transparent

kor102018

Pse duhet përdorur mioinositoli te pacientët me hipotiroidizëm subklinik

Mioinositoli, një nga nëntë stereoizomeret e inositolit, është një sheqer i thjeshtë, pjesë përbërëse e disa ushqimeve (perime, arrorë, agrume, drithëra integrale), por sintetizohet edhe në rrugë endogjene, duke nisur nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC