Anafilaksi

dhj152014

Barnat janë shkaku kryesor i vdekjeve nga anafilaksia

Sipas një studimi të publikuar në Journal of Allergy and Clinical Immunology, reaksionet ndaj barnave janë shkaku kryesor i vdekjeve nga anafilaksia, veçanërisht midis zezaket dhe të moshuarve. Shtetet e Bashkuara nuk kanë një regjistër kombëtar të rasteve që kanë rezultuar fatal...
transparent

jan162015

Anafilaksia: udhëzime mbi përdorimin e duhur të barnave

Në rastin e anafilaksisë adrenalina është trajtimi i duhur për t’u administruar në mënyrë të menjëhershme. Për fat të keq, vetëm disa pacientë e përdorin ashtu siç duhet auto-injeksionin e përshkruar nga mjeku.
transparent

shk242017

Dezinfektuesit me kloreksidinë, alarm nga FDA mbi reaksionet alergjike të rralla por të rënda

Administrata e Barnave dhe Ushqimit ka paralajmëruar profesionistët e shëndetësisë mbi risqet për reaksione alergjike të rralla por të rënda të shkaktuara nga dezinfektuesit për lëkurën, të cilët përmbajnë kloreksidinë glukonate dhe që shiten si produkte banaku (OTC). Ndonëse të rralla sinjalizimet
transparent

mar152019

Astma dhe alergjitë e rënda ushqimore. Bari që redukton riskun e shokut anafilaktik

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Allergy and Immunology Clinical”, në praktikë, bari për astmën, omalizumab, ka qenë në gjendje të reduktojë ndjeshëm rrezikun e shokut anafilaktik te fëmijët me alergji të...
transparent

shk52020

Alergjia nga kikirikët. FDA-ja aprovon barin që lehtëson simptomat

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave ka aprovuar medikamentin Palforzia për të lehtësuar reagimet alergjike ndaj kikirikëve te fëmijët, përfshirë anafilaksinë, e cila mund të ndodhë nga ekspozimi aksidental. Trajtimi...
transparent

jan122021

Vaksinat Covid. Komunikata e CDC-ve në lidhje me reaksionet anafilaktike

Deri më tani, janë 21 rastet e përgjithshme të reaksioneve anafilaktike ndaj vaksinave anti-Covid të Pfizerit dhe Modernës, nga gjithsej 1.9 milionë doza të administruara në SHBA në javën e parë dhe gjysmën e fushatës...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC