FSDKSH

dhj122014

Dorëzimi i propozim-ndryshimeve për Listën e Barnave që Rimbursohen, afati përfundimtar dhe formati

Propozimet për ndryshime në Listën e Barnave që Rimburohen 2015 do të mund të dorëzohen pranë Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor deri më 31 dhjetor 2014, si afat i fundit i pranimit të tyre.
transparent

jan292015

Karta e shëndetit në dobi edhe të farmacistëve

Karta e Shëndetit, projekti i ndërmarrë nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor u prezantua dje nga ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj dhe drejtori i Përgjithshëm i FSDKSH-së, Astrit Beci, si një nismë e rëndësishme drejt dixhitalizimit të plotë të shëndetësisë.
transparent

mar102015

Miratohet lista e barnave të rimbursueshme, 12 principe aktive të reja dhe zgjerim i saj

Është miratuar lista e barnave të rimbursueshme për vitin 2015. Kjo listë përmban 1.038 barna alternativa tregtare dhe 489 barna alternativa të para. Lista e re e miratuar në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, ndryshe nga ajo e vitit 2014, është shtuar me 12 principe të reja aktive
transparent

mar192015

Beci: Rimbursim edhe për pajisjet mjekësore

Përgjatë vitit 2015, Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor do të rimbursojë edhe disa nga pajisjet mjekësore. Diabetikët janë ata që i kanë ndjerë më shumë mungesat në këtë aspekt dhe prandaj kreu i shoqatës së këtij komuniteti...
transparent

pri72015

Fondi ngre grup pune për miratimin e listës së rimbursimit për pajisjet mjekësore

Tashmë dihet se pas hyrjes në fuqi të listës së barnave të rimbursueshme 2015, Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor do të rimbursojë edhe një pjesë të pajisjeve mjekësore. Kjo nismë është mundësuar falë hapësirave të reja ligjore, megjithatë ende nuk është bërë e ditur se sa ësht
transparent

maj192015

FSDKSH: 7 barna alternativë e parë në listën e barnave të rimbursueshme janë zëvendësuar

Pas akuza të Urdhrit të Farmacistëve se ne tregun farmaceutik ka 20 barna të listës së rimbursueshme në mungesë, Fondi i Sigurimeve të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor deklaron se 7 barna alternativë e parë në listën e barnave të rimbursueshme janë zëvendësuar pasi kompanitë që i importonin ato
transparent

qer22015

Vjedhja nëpërmjet rimbursimit: "Omega Farma" dhe 5 depo te tjera farmaceutike i nënshtrohen një kontrolli të imtësishëm

Pas skandalit të vjedhjes nëpërmjet skemës së rimbursimit nga katër farmaci dyshohet se skema e vjedhjes ka të implikuar edhe disa depo e kompani farmaceutike. Sipas të dhënave të bëra publike, katër farmaci janë kapur deri më tani, të cilat me receta fiktive kërkonin rimbursimin nga shteti
transparent

qer52015

Vjedhja nëpërmjet rimbursimit të barnave: arrestohen 10 persona, ndër ta Pjerin Xhuvani drejtor i FSDKSH-së Tiranë

Prokuroria e Tiranës ka lëshuar një ditë më parë dhjetëra urdhër-arreste për farmacitë dhe zyrtarë të implikuar në skemën e vjedhjes së rimbursimit të shumave të konsiderueshme. Bazuar në provat e grumbulluara nga task forca e prokurorisë, të dhjetë urdhër-arrestet kanë marrë edhe miratimin e gjyk
transparent

qer92015

Ministria e Shëndetësisë publikon raportin mbi rimbursimet për çdo farmaci

Si masë tjetër që kjo ndodhi të mos përsëritet më, Beqaj përmendi raportet të cilat Ministria e Shëndetësisë do t’i bëjë të aksesueshme nga të gjithë, çdo muaj në faqen online të FSDKSH-së dhe që kanë të bëjnë pikërisht me sasinë dhe vlerën e barnave të rimbursuara
transparent

qer92015

Skandali me barnat, në hetim 200 farmaci dhe infermierë të poliklinikave dhe QSUT-së

Hetimet e prokurorisë në lidhje më vjedhjen nëpërmjet rimbursimit të barnave janë zgjeruar në rreth 200 farmaci, të shtrira këto pjesa më e madhe në Tiranë por edhe në rrethe të tjera. Buxhetit të shtetit duket se i është një shkaktuar një dëm shumë më i madh nga sa është publikuar.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC