Lista e Barnave që Rimbursohen

dhj122014

Dorëzimi i propozim-ndryshimeve për Listën e Barnave që Rimbursohen, afati përfundimtar dhe formati

Propozimet për ndryshime në Listën e Barnave që Rimburohen 2015 do të mund të dorëzohen pranë Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor deri më 31 dhjetor 2014, si afat i fundit i pranimit të tyre.
transparent

mar102015

Miratohet lista e barnave të rimbursueshme, 12 principe aktive të reja dhe zgjerim i saj

Është miratuar lista e barnave të rimbursueshme për vitin 2015. Kjo listë përmban 1.038 barna alternativa tregtare dhe 489 barna alternativa të para. Lista e re e miratuar në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, ndryshe nga ajo e vitit 2014, është shtuar me 12 principe të reja aktive
transparent

mar112015

Recetat me rimbursim nga 1 prilli do të jenë 2-mujore

Nga data 1 prill, e cila përkon edhe me hyrjen në fuqi të listës së barnave të rimbursueshme për vitin 2015, recetat me rimbursim do të jenë 2-mujore. Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, i pranishëm dje në prezantimin e studimit mbi 550 qendra shëndetësore në vend..
transparent

mar192015

Beci: Rimbursim edhe për pajisjet mjekësore

Përgjatë vitit 2015, Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor do të rimbursojë edhe disa nga pajisjet mjekësore. Diabetikët janë ata që i kanë ndjerë më shumë mungesat në këtë aspekt dhe prandaj kreu i shoqatës së këtij komuniteti...
transparent

mar202015

Lista e barnave të rimbursueshme, çmime të rritura për alternativat e para

Vetëm pak ditë kur tanimë është bërë publike lista e barnave të rimbursueshme dhe pritet të hyjë në fuqi në 1 Prill, kanë ardhur dhe reagimet e para. Përfaqësues të tregut farmaceutik të cilët importojnë barna, por dhe ata që shpërndajnë barna për tregun shqiptar, ndonëse nuk pranojnë të citohen me
transparent

mar242015

Rritja e çmimeve të barnave të "Profarmës” si alternativë e parë, nuk merr përgjigje nga Ministria

Shqetësimi i aktorëve farmaceutikë, të cilët panë me kujdes Listën e Barnave të Rimbursueshme të vitit 2015 dhe konstatuan se barnat e "Profarmës" si alternativë e parë kishin pësuar rritje të çmimit krahasuar më një vit më parë, duket se nuk do të marrë përgjigje nga Ministria e Shëndetësisë. Farma
transparent

pri132018

Vonohet lista e barnave të rimbursueshme. Tritan Shehu: Shkelje ligjore dhe kosto për buxhetin e shtetit

Farmacitë që kanë kontratë me Fondin e Sigurimeve të Detyrueshme të Kujdesit Shëndetësor, po punojnë me listën e barnave të rimbursueshme të vitit 2016. Prej dy vitesh nuk është miratuar lista e re e barnave që shiten me rimbursim dhe që, sipas ligjit...
transparent

pri242018

Miratohet lista e barnave të rimbursueshme. Nuk publikohet kostoja për vitin 2018

Lista e re e barnave të rimbursueshme për vitin 2018 pritet të hyjë në fuqi më 1 maj. Kjo listë mori miratimin e qeverisë pak ditë më parë në një mbledhje, ku u tha se janë shtuar 36 barna të reja, por në fakt vetëm 16 prej tyre janë...
transparent

maj72018

UFSH-ja sërish në gjyq me FSDKSH-në për kontratat

Lista e re e barnave të rimbursueshme për vitin 2018, ka hyrë në fuqi më datë 5 maj. Por, kjo ka ndodhur kur FSDKSH-ja nuk kishte lidhur më parë kontratat me farmacitë që tregtojnë barna me rimbursim. Të vënë para...
transparent

maj82018

Lista 2018 dhe kontratat e reja me farmacitë. Drejtori i FSDKSH-së, Ahmetaj: Jemi konsultuar më parë me farmacistët

Pas deklarimit të UFSH-së se do të shkonte sërish në gjyq me Fondin, pasi lista e barnave ka hyrë në fuqi pa lidhur më parë kontratat dhe sepse kjo e fundit ishte e njëanshme, është kundërpërgjigjur kreu i këtij institucioni. “Unë jam...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC