Human Papillomavirus Virus

dhj92014

Kanceri i qafës së mitrës: parandalimi dhe trajtimi

Në Evropë karcinoma e qafës së mitrës është tumori i nëntë malinj mbi bazën e përqindjes së vdekshmërisë nga tumoret. Ndërsa për nga frekuenca është i katërti mes femrave në mbarë botës. Rritja e frekuencës është e lidhur me gjendjen e varfërisë së popullsive që nuk kanë mundësi të kryejnë testin Pa
transparent

maj212018

Studimi i ri konfirmon: Vaksinat kundër HPV-së janë të sigurta!

Një rishikim i Cochrane-s ka nxjerrë në pah rolin mbrojtës të vaksinave kundër papillomavirusit human (HPV) nga lezionet e qafës së mitrës te gratë e reja, veçanërisht nëse vaksinohen në moshën 15-26 vjeçe. Studiuesit e...
transparent

qer262018

Vaksina kuadrivalente për papilomavirusin nuk ka asnjë lidhje me sëmundjet autoimune

Vaksina kuadrivalente për papilomavirusin human (HPV4) nuk është e lidhur me një rrezik të çrregullimeve autoimune te vajzat, sipas një studimi që konfirmon atë çka është gjetur në dy studime të tjera të gjera kohorte, të...
transparent

sht252018

Diskutohet edhe një herë, siguria e vaksinës anti-HPV. Një studim jep përgjigjen...

Është diskutuar shumë mbi sigurinë e vaksinës bivalente anti-papillomavirus humane (HPV), e cila konsiderohet efikase në parandalimin e infeksionit nga shtamet onkogjenike të virusit. Një studim i bazuar në...
transparent

tet172018

Vaksina për HPV 9-valente. FDA-ja e miraton edhe për burrat dhe gratë mbi 26 vjeç

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka miratuar një indikacion shtesë për vaksinën rikombinante për papillomavirusin human (HPV) 9-valent, Gardasil 9, prodhuar nga Merck, Sharp & Dohme Corporation. Kështu...
transparent

shk12019

Kanceri i qafës së mitrës. ISHP-ja nis depistimin e grave 40-49 vjeçe

Për herë të parë, gratë e grupmoshës 40-49 vjeçe, do të depistohen falas për kancer të qafës së mitrës. Vetëm gjatë vitit të kaluar, janë diagnostikuar 130 raste të reja me këtë kancer dhe eksperti i Institutit të Shëndetit Publik...
transparent

mar212019

Papiloma virus. Vaksina kuadrivalente është efikase dhe krijon imunitetin e tufës

Studimet klinike mbi vaksinën kuadrivalente kundër papiloma virusit tregojnë efikasitet të lartë, por ne mendojmë se studimet mbikëqyrëse janë thelbësore për të vlerësuar ndikimin që ka hyrja e vaksinës, në terma afatgjatë, në...
transparent

gus182021

Vaksina anti-HPV. Shtohen shqetësimet në lidhje me sigurinë

Sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Pediatrics”, shqetësimet në lidhje me sigurinë e vaksinës kundër papillomavirusit human (HPV) janë rritur ndjeshëm dhe kjo është ndër arsyet kryesore pse prindërit nuk...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC