Kanceri i qafës së mitrës

dhj92014

Kanceri i qafës së mitrës: parandalimi dhe trajtimi

Në Evropë karcinoma e qafës së mitrës është tumori i nëntë malinj mbi bazën e përqindjes së vdekshmërisë nga tumoret. Ndërsa për nga frekuenca është i katërti mes femrave në mbarë botës. Rritja e frekuencës është e lidhur me gjendjen e varfërisë së popullsive që nuk kanë mundësi të kryejnë testin Pa
transparent

shk42015

Zbulohet bari që mund të kurojë kancerin e qafës së mitrës. Eksperimentimi te njerëzit, brenda 2015-ës

Një grup studiuesish nga Universiteti Griffith në Australi kanë zbuluar një bar që është në gjendje të kurojë disa lloje tumoresh te minjtë e laboratorit. Është fjala për Alisertibin, një bar eksperimental që arrin të mposhtë tumorin e qafës së mitrës dhe të traktit anogenital të shkaktuar nga vepri
transparent

nën302015

Një tjetë studim konfirmon se kontraceptivët oralë përmirësojnë prognozën e kancerit ovarian

Pacientet që zhvillojnë tumorin ovarian kanë një prognozë më të mirë nëse në të kaluarën kanë përdorur kontraceptivë oralë, faktin e pohon një studim i “Mayo Clinic” i publikuar në revistën “Bmc Cancer”. “Kërkime të mëparshme indikojnë se përdorimi i pilulës kontraceptive lidhet me një risk më të ul
transparent

maj212018

Studimi i ri konfirmon: Vaksinat kundër HPV-së janë të sigurta!

Një rishikim i Cochrane-s ka nxjerrë në pah rolin mbrojtës të vaksinave kundër papillomavirusit human (HPV) nga lezionet e qafës së mitrës te gratë e reja, veçanërisht nëse vaksinohen në moshën 15-26 vjeçe. Studiuesit e...
transparent

tet172018

Vaksina për HPV 9-valente. FDA-ja e miraton edhe për burrat dhe gratë mbi 26 vjeç

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka miratuar një indikacion shtesë për vaksinën rikombinante për papillomavirusin human (HPV) 9-valent, Gardasil 9, prodhuar nga Merck, Sharp & Dohme Corporation. Kështu...
transparent

shk12019

Kanceri i qafës së mitrës. ISHP-ja nis depistimin e grave 40-49 vjeçe

Për herë të parë, gratë e grupmoshës 40-49 vjeçe, do të depistohen falas për kancer të qafës së mitrës. Vetëm gjatë vitit të kaluar, janë diagnostikuar 130 raste të reja me këtë kancer dhe eksperti i Institutit të Shëndetit Publik...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC