Kimioterapi

mar52018

Ekstrakti i mollës “annurca”, efekt premtues kundër rënies së flokëve nga kimioterapia

Efekti kundër rënies së flokëve, i shfaqur nga ekstrakti polifenolik i mollës “annurca”, në doza më të larta mund të jetë mjaft i dobishëm për pacientët me kancer, që iu nënshtrohen cikleve të kimioterapisë. Këtë kanë qëllim të provojnë...
transparent

maj182018

Leuçemia mieloide akute. Monoterapia me quizartinib zgjat mbijetesën

Monoterapia me quizartinib zgjat në mënyrë të konsiderueshme mbijetesën e përgjithshme, në krahasim me kimioterapinë e shpëtimit, te pacientët me leucemi akute mieloide përparuese ose refraktare me mutacione...
transparent

maj232018

Anemia. Aprovohet në Shtetet e Bashkuara biosimilari i parë i epoetin alfa-s

FDA-ja ka aprovuar për përdorim në trajtimin e anemisë barin Retacrit (epoetin alfa-epbx) të Pfizerit, një biosimilar i epoetin alfa-s, që tregtohet nga Amgeni me emrin Epogen dhe nga Johnson & Johnson, si Procriti. Bari është i...
transparent

qer42018

Decitabina me doza të ulëta, efektive ndaj kancerit të gjirit negativ të trefishtë

Një ilaç i përdorur në sindromën mielodiplastike mund të jetë i dobishëm për trajtimin e kancerit të gjirit të trefishtë, një nga llojet më agresive dhe më vdekjeprurëse të kancerit të gjirit. Kështu thonë studiuesit e...
transparent

kor42018

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla. Durvalumabi përmirëson mbijetesën

Durvalumabi përmirëson dukshëm mbijetesën e përgjithshme te pacientët me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (Nsclc) lokalisht e avancuar, në fazën e tretë, e paoperueshme dhe që nuk përparon pas trajtimit me...
transparent

dhj102018

Tromboembolizmi venoz te pacientët në kimioterapi. Apixaban-i jep rezultate të mira

Apixaban-i, një bar antikoagulant oral i drejtpërdrejtë, mund të jetë i dobishëm në parandalimin e tromboembolizmit venoz te pacientët onkologjikë që janë në risk të lartë për...
transparent

jan302019

Kanceri i gjirit. Rekomandimet e reja mbështesin parandalimin me kimioterapi

Në një draft të ri të rekomandimeve, që është i disponueshëm online për t’u komentuar nga ekspertët, Task Forca Amerikane për Shërbimet Parandaluese, ka konfirmuar mbështetjen e saj për parandalimin kimio...
transparent

sht182020

Xhinsengu dhe efekti i tij kundër lodhjes. Një grup i tërë bimësh, me veti adaptogjene

Xhinseng (Ginseng) është emri i zakonshëm që përdoret për të identifikuar një grup bimësh me veti adaptogjene, së cilës i përkasin specie të shumta, çdonjëra me vetitë e veta. Në përgjithësi, këto bimë lehtësojnë ndjesinë e...
transparent

dhj22020

Karcinoma e ezofagut. Aprovohet në Evropë imunoterapia e parë

Komisioni Evropian ka aprovuar nivolumabin për trajtimin e pacientëve të rritur me karcinomë ezofageale me qeliza skuamoze të avancuar të parezekueshme, recidive ose metastatike pas kimioterapisë së mëparshme...
transparent

dhj312020

Karcinoma e fshikëzës urinare. Mbijetesë më e mirë me avelumabin pas kimioterapisë

Avelumabi, një frenues i pikave të kontrollit (checkpoint), ka treguar se përmirëson ndjeshëm mbijetesën te pacientët me llojin më të zakonshëm të kancerit të fshikëzës urinare, atë me qeliza uroteliale, sipas rezultateve...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC