Proteina

dhj42014

Dietat hiper-proteinike favorizojnë rënien në peshë

Suksesi i shumë dietave qëndron te aftësia e tyre për të nxitur ndjesinë e ngopjes. Të tilla janë dietat hiper-proteinike, edhe pse jo të gjithë ekspertët janë të bindur për efektivitetin e tyre. Megjithatë është dëshmuar se një rritje e kuotës së proteinave në trup ndihmon në humbjen në peshë.
transparent

shk272015

Identifikohet proteina shkaktare e reaksioneve alergjike nga barnat

Një grup shkencëtarësh ka identifikuar një proteinë në qelizat imunitare njerëzore, përgjegjëse për disa reaksione alergjike të shkaktuara nga barnat. Grupi i studiuesve të drejtuar nga Benjamin McNeil dhe Xinzhong Dong të universitetit “Johns Hopkins”...
transparent

dhj182017

Lupinet, burim proteinash, por edhe rrezik helmimi! Si të marrim më të mirën prej tyre...

Mes llojeve të ndryshme të lupineve të kultivuara në botë, Lupinus luteus me ngjyrë të verdhë, është më i përhapuri në Europë dhe ka përmbajtjen më të madhe proteinike. Bimët e lupinit janë mbjellë kudo për shekuj me radhë, edhe për...
transparent

qer132018

Tumoret me ndryshime gjenetike. Larotrectinibi merr statusin “me prioritet të lartë”

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka pranuar kërkesën për një bar të ri, duke i dhënë statusin prioritar larotrectinib-it për trajtimin e pacientëve të rritur e pediatrikë të prekur nga tumoret solide lokalisht të...
transparent

kor132018

Alzheimeri. Rezultate premtuese nga antitrupi beta-amiloide

Një studim i fazës II ka dhënë rezultate pozitive në lidhje me një antitrup që ka si objektiv proteinën beta-amiloide. Këtë e bëjnë të ditur ndërmarrjet Eisai e Biogen. Në studim janë përfshirë 856 pacientë me sëmundjen e Alzheimerit në...
transparent

sht102018

Frenuesit ACE mund të zbutin problemet me funksionin konjitiv për shkak të lupusit

Kërkuesit e Institutit Feinstein për Kërkime Mjekësore në Nju Jork, kanë zbuluar në fakt se frenuesit e ACE-s, që kanë një ndikim të njohur bllokues kundrejt mikroglias, mund të ndërpresin procesin e dëmit konjitiv dhe do të ishin...
transparent

tet52018

Tumori metastatik i gjirit. EMA aprovon terapinë e re shpresëdhënëse

Tumori metastatik i avancuar i gjirit, një nga më të vështirët për t'u trajtuar, mund të shndërrohet në një sëmundje kronike, falë barit të ri, të quajtur abemaciclib, që sapo është miratuar nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA)...
transparent

jan212019

Ja se pse në një dietë, nuk duhen eliminuar karbohidratet

Dietat e varfra me karbohidrate, që i kufizojnë këto ushqime në favor të një raporti më të lartë të proteinave apo yndyrnave, ose të të dyjave, janë një strategji popullore për humbjen në peshë. Megjithatë, efekti afatgjatë i...
transparent

mar32020

Coronavirus. Zbulohet proteina e synuar për barnat e reja. Studimi në SHBA

Një objektiv i mundshëm për barnat e reja ad hoc është identifikuar në një proteinë të coronavirusit të ri, siç ka shpjeguar një ekip kërkuesish amerikanë. Proteina e sapohartuar quhet Nsp15, ruhet mes coronaviruseve...
transparent

kor212020

Lidhje e mundshme direkte midis proteinave shtazore dhe plakjes së arterieve. Studimi

Një përbërës i prodhuar në zorrë kur konsumohet mish i kuq, dëmton arteriet dhe mund të luajë kryesor në rritjen e rrezikut për sëmundje kardiake gjatë plakjes. "Puna jonë tregon për herë të parë se kjo përbërje jo vetëm që...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC