Iktuset ishemike

nën272014

FDA konfirmon efikasitetin e dabigatran-it

Te pacientët e moshuar me fibrilacion atrial jo valvular (FA), administrimi i dabigatran-it në krahasim me warfarin-ën redukton rrezikun e vdekshmërisë, nëpërmjet reduktimit të mundësive të infarktit ishemik të trurit dhe hemorragjive intrakraniale.
transparent

pri272018

Parandalimi i infarktit dhe iktusit. CHMP-ja mbështet evolocumab-in

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) ka dhënë mendim pozitiv për një indikim të ri të evolocumabit te pacientët me sëmundje kardiovaskulare aterosklerotike...
transparent

kor162021

Pacientët me pneumoni mund të përfitojnë nga aspirina

“Studimi ynë siguron prova për të mbështetur faktin se përdorimi i aspirinës shoqërohet me ngjarje të reduktuara ishemike pas pneumonisë në mjedisin e kujdesit parësor. Ky medikament mund të luajë një rol klinik në…
transparent

qer152022

Mënyra e jetesës dhe metformina reduktojnë incidencën e diabetit, por jo komplikacionet kardiovaskulare

Te të rriturit me paradiabet, ndërhyrja në stilin e jetesës ose marrja e metforminës ishin efektive në parandalimin ose vonimin e zhvillimit të diabetit të tipit 2 krahasuar me...
transparent

qer292022

Antikoagulantët oralë të drejtpërdrejtë dhe ndërveprimet farmakologjike. Nevojitet një vlerësim i kujdesshëm

Sipas një studimi të botuar në Pharmaceutics, duke marrë parasysh të dhënat e disponueshme të nxjerra nga studime klinike specifike ose analiza të regjistrave, përdorimi i...
transparent

sht272022

Përdorimi edhe i aspirinës përkrah antikoagulantëve mund të rrisë rreziqet. Ja, në cilat raste

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, për pacientët që marrin një antikoagulant dhe nuk e shoqërojnë atë me aspirinë, rreziku i ndërlikimeve të gjakderdhjes ulet...
transparent

kor312023

Aspirina me dozë të ulët. Studimi në "Jama" analizon efikasitetin dhe rreziqet

"Aspirina me dozë të ulët përdoret zakonisht për parandalimin primar dhe sekondar të iktusit. Megjithatë, ekuilibri midis reduktimit të mundshëm të rasteve të...
transparent

sht52023

Statinat reduktojnë rrezikun për hemorragji cerebrale dhe iktus ishemik

Sipas një studimi të botuar në "Neurology", njerëzit që i nënshtrohen terapisë me statina pasi kanë kaluar një hemorragji cerebrale janë më pak të rrezikuar për të pësuar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC