TUMOR MALINJ

nën242014

Lipoma, karakteristikat dhe evolucioni

Lipoma është një tumor beninj i indit dhjamor i rrethuar nga një kapsulë fibroze. Ajo shfaqet si një gungë nën lëkurë, e butë dhe e lëvizshme.
transparent

gus62015

Risk për gliomë nga përdorimi i tejzgjatur i kontraceptivëve hormonalë

Kontraceptivët hormonalë përmbajnë hormone femërore që parandalojnë ovulacionin, por një studim i publikuar në “British Journal of Clinical Pharmacology” sugjeron se kjo metodë kaq e besueshme kontrolli i lindjeve mbart edhe risqe.
transparent

gus22016

Adoleshentët me tumor mbijetojnë më pak se fëmijët

Eurocare-5, një studim i zhvilluar nga kërkuesit e Institutit Kombëtar të Tumoreve (IKT) në Milano, mes viteve 2000 - 2007 dhe i publikuar në “Lancet Oncology”, tregon se në shumë raste adoleshentët dhe adultët e rinj kanë më pak mundësi për të mbijetuar nga kanceri...
transparent

maj312017

FDA aprovon Pembrolizumab për të gjitha tumoret me karakteristikë specifike gjenetike

Për herë të parë në historinë e saj, Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA) ka aprovuar një terapi onkologjike për të gjitha tumoret që kanë një karakteristikë specifike gjenetike (biomarkator) dhe jo në bazë të organit ku fillon sëmundja.
transparent

kor132021

Artriti reumatoid. AIFA: indikacione të reja mbi përdorimin e tofacitinibit

Tofacitinibi, një medikament që përdoret te pacientët me artrit reumatoid, nxit një shtim të rrezikut për infarkte dhe tumore malinje. Këtë e ka theksuar Agjencia Italiane e Barnave (AIFA) në një komunikim...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC