Emboli Pulmonare

nën182014

Diferencimi i kontraceptivëve në dobi të reduktimit të trombo-embolisë

Agjencia Franceze për Sigurinë e Barnave (ANSM) në një studim të sajin krahasoi të dhënat e vitit 2012 me ato të vitit 2013 mbi rastet e embolisë pulmonare te gratë në moshë riprodhuese dhe nënvizoi një ulje të konsiderueshme të tyre
transparent

maj192017

Kanceri në mushkëri, EMA aprovon një bar të ri

Agjencia Evropiane e Barnave ka aprovuar alectinib nga Roche, si trajtim në monoterapi për pacientët me karcinomë pulmonare me qeliza jo të vogla (Nsclc) Alk-pozitive, të trajtuar paraprakisht me crizotinib (terapia aktuale standarde). Kompania saktëson se aprovimi i kushtëzuar i EMA-s, bazohet në r
transparent

pri132022

Covid-19. Avantazhet që paraqet mbi vdekshmërinë në spital përdorimi i aspirinës

Përdorimi i hershëm i aspirinës lidhet me mundësi më të ulëta të vdekjes në spital në 28 ditë te të rriturit e shtruar në spital në SHBA me COVID-19 mesatar, sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open...
transparent

kor222022

Sëmundjet kardiovaskulare dhe diabeti janë më të shpeshta në tre muajt e parë post-COVID

Sipas një studimi të ri të botuar në PLOS Medicine, njerëzit e infektuar nga COVID-19 kanë një rrezik më të lartë për të zhvilluar sëmundje kardiovaskulare dhe diabet, veçanërisht...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC