ProteinA reaktive C (Crp)

nën132014

Teste për të reduktuar abuzimin me antibiotikët

Përdorimi pa masë i antibiotikëve mund të reduktohet falë disa testeve të zbatuara drejtpërdrejt në studiot mjekësore, të cilat mund japin shpejt një përgjigje mbi praninë ose mungesën e infeksioneve bakteriale
transparent

jan92015

Testi i gjakut kufizon antibiotikët në rastet e dyshuara me pneumoni

Testi i proteinës C-reaktive (CRP) në gjak mund të ndihmojë në dallimin e pneumonisë nga një infeksion respirator i zakonshëm në rastet e paqarta si dhe vlerësimin nëse është i nevojshëm apo jo trajtimi me antibiotikë. Rekomandimi vjen nga ‘’National Institute for Health and Care Excellence’’ (NICE)
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC