Qeliza

nën122014

Rrush, mollë, brokoli, shafran, kundër kancerit të gjirit

Vendosni mollë, rrush, brokoli, kurkuma (e njohur ndryshe si shafran i Indisë) dhe nëse ju gjendet tofu në një frulator për të përgatitur kështu një kokteil shumë të mirë kundër qelizave kanceroze
transparent

jan232018

Biopsia e lëngshme në zbulimin e kancerit kolorektal. Vërtetohet efikasiteti i lartë.

Biopsia e lëngshme, një teknikë që identifikon qelizat e kancerit që qarkullojnë në një mostër gjaku, ka saktësi të lartë në zbulimin e kancerit kolorektal (CRC). Krahasimi me rezultatet e kolonoskopisë dhe të biopsisë tradicionale...
transparent

shk212018

Limfoma me qeliza B. Gati, kura e mundshme me kombinimin e dy barnave sinergjike

Sipas një studimi të publikuar në “Science Translational Medicine”, kombinimi i formuar nga antibiotiku tigecicline dhe nga frenuesi i proteinës BCL2, venetoclax, mund të ofrojë një kurë për limfomat me qelizë B...
transparent

tet222018

Depresioni. I kërkohet EMA-s aprovimi i terapisë intranazale

Është dërguar tashmë kërkesa e autorizimit për hedhje në treg të esketaminës, një modulator i receptorit të glutamatit, si terapi për depresionin rezistent ndaj trajtimit te të rriturit me çrregullime të depresionit madhor, të cilët...
transparent

tet262018

Europa i hap rrugën imunoterapisë revolucionare Car-T

Komisioni Evropian ka ndezur dritën e gjelbër për imunoterapinë Car-T tisagenlecleucel (Kymriah, Novartis) me dy indikacione: për trajtimin e pacientëve pediatrikë dhe të rinj deri 25 vjeç, me leucemi limfoblastike akute...
transparent

nën22018

Astragalusi. Vjen nga Kina, një rrënjë imunostimuluese dhe tonike

Astragalusi është një bimë, tradita fitoterapike e së cilës i ka rrënjët në Kinën e lashtë. Dhe, te kjo bimë, pikërisht rrënjët janë ato që kanë efekte terapeutike dhe që në mjekësinë...
transparent

jan212019

Karcinoma e avancuar e qelizave renale. Europa miraton kombinimin imuno-onkologjik

Komisioni Evropian ka miratuar kombinimin e nivolumabit (3mg/kg) me një “dozë të ulët” të ipilimumabit (1 mg/kg) për trajtimin e linjës së parë të pacientëve me karcinomë të qelizave renale në gjendje të avancuar, në gjendje...
transparent

gus52019

Tumoret. ISS sjell barin e ri që i mban në gjumë qelizat kancerogjene

Një bar i ri antitumoral mund të neutralizojë qelizat kancerogjene. Ai është krijuar nga Instituti i Lartë Italian i Shëndetit, në bashkëpunim me Universitetin “Alma Mater” të Bolonjës dhe Universitetin Katolik, në një studim...
transparent

dhj22019

Tumori kokë-qafë. Aprovohen në Europë dy regjime trajtimesh me imunoterapi

Komisioni europian ka aprovuar pembrolizumabin, terapia anti-PD-1 e MSD-së, në monoterapi apo në kombinim me kemioterapinë që përmban platin dhe 5-fluorouracile (5-FU) për trajtimin e linjës së parë të pacientëve me karcinomë...
transparent

shk212020

Një terapi e re me qeliza CAR NK për leuceminë e limfomën

Qelizat natural killer anti-CD19 të derivuara nga gjaku i kordonit umbilikal, kanë prodhuar një normë përgjigjeje objektive prej 73% te 11 pacientë me tumore limfoide, vetëm me një dozë terapie, pa verifikim të sindromës...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC