Enzima

nën112014

Mëlçi e shëndetshme edhe me kafe pa kafeinë

Risia e vërtetë e këtij studimi ka të bëjë me kafeinën. Studiuesit kanë treguar se edhe versioni dekafeinato i pijes është i lidhur me nivelet e ulëta të enzimeve të mëlçisë, të cilat vlerësohen për të përcaktuar shëndetin e këtij organi
transparent

sht12016

Inhalimi i rozmarinës përmirëson eficiencën konjitive

Vajrat esenciale kur përhapen në ambient shpesh konsiderohen si përgjegjës të efekteve pozitive dhe ndjesisë së mirëqenies së përgjithshme. Hipoteza jo të lehta për t’u vërtetuar por shpesh të konfirmuara, si në këtë studim mbi aromën e rozmarinës.
transparent

jan202022

Rezistenca ndaj antibiotikëve. Disa bllokues enzimatikë mund ta eliminojnë problemin

Një klasë e re bllokuesish enzimatikë mund të ndalë aktivitetin e enzimave të rezistencës metalo-beta-laktamaze, duke e lënë antibiotikun të lirë për të sulmuar dhe vrarë bakteret si E. Coli në laborator dhe në infeksionet...
transparent

kor72022

Zbulohet një enzimë kyçe me efekte të mundshme terapeutike

Në një studim të botuar në Nature, endokrinologët nga Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) në Boston kanë identifikuar një enzimë kyçe në sintezën e një klase të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC