Sindroma e zorrës së irrituar

nën72014

Gluteni mund të dëmtojë edhe ata që nuk vuajnë nga celiakia

Gluteni është një rrezik edhe për ata që nuk janë me celiak dhe mund të shkaktojë çrregullime të cilat mund të ngatërrohen me sindromën e zorrës së irrituar ose çrregullime të tjera të sistemit të tretjes.
transparent

mar152017

Amidoni rezistent, një fibër ushqimore me rol funksional

Amidoni përbën rezervën energjetike të bimëve fotosintetike të cilat e magazinojnë në fara, në kërcej dhe në rrënjë. Paraqitet në formën e granulave me dimensioneve dhe formave të ndryshme, në varësi të llojit të bimës. Është një polimer i molekulave të glukozës të organizuara në një pjesë lineare (
transparent

gus112017

Mikrobioma dhe sëmundjet neurodegjenerative: në cilën pikë jemi?

Jemi vetëm në fillim të një historie të madhe, thonë ekspertët. Disa patologji neurodegjenerative duket se janë të lidhura veçanërisht me gjendjen e shëndetit të zorrëve tona: ndërsa truri punon çdo ditë për të riparuar pjesët e tij të...
transparent

kor252019

Sindroma e zorrës së irrituar. Protokolli dietik FODMAP

Sindroma e zorrës së irrituar nuk është sëmundje e vërtetë, por një sërë çrregullimesh gastrointestinale që godasin rreth 15% të popullsisë dhe kryesisht, femrat. Ënjtje, dhimbje barku, nauze, meteorizëm, diarre dhe/ose...
transparent

qer142022

Sindroma e zorrës së irrituar. Bifidobacterium longum përmirëson simptomat

Një studim i ri, i publikuar në World Journal of Gastroenterology, ka treguar se trajtimi me Bifidobacterium longum 35624 për tridhjetë ditë, redukton ashpërsinë e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC