HIPERKOLESTEROLEMIA

nën52014

Farmacistët përfshihen në luftën kundër hiperkolesterolemisë

Për tre muaj, nga tetori në dhjetor, farmacistët italianë të Rete Farmacisti Preparatori (Farmacistët që merren me përgatitjen galenike) do të japin informata dhe këshilla praktike për të parandaluar hiperkolesteroleminë në farmacitë e tyre
transparent

jan192015

Hiperkolesterolemia, EMA rishikon kërkesën për të tregtuar një bar të ri

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rënë dakord për të shqyrtuar autorizimin e emetimit në treg të Alirokumab-it. Faktin e raportojnë dy kompanitë farmaceutike të cilat zhvilluan antitrupin hipokolesterolemizues anti-PKSK9.
transparent

nën142015

Komisioni Evropian aprovon alirocumab për trajtimin e hiperkolesterolemisë primare

Pasi Kommiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) dha opinionin e tij në fund të korrikut 2015 në favor, vjen edhe aprovimi nga ana e Komisionit Evropian për tregtimin e alirocumab
transparent

mar62017

Alirocumab, trajtimi për hiperkolesteroleminë familjare. Indikimet e përdorimit dhe mekanizmi i veprmit

Alirocumab është një antitrup monoklonal njerëzor i aprovuar për trajtimin e hiperkolesterolemisë familjare, një sëmundje e rrallë e shkaktuar nga një defekt gjenetik që çon në një rritje të vlerave të kolesterolit të lipoproteinave me densitet të ulët (LDL-C) në gjak. Kur nivelet e Ldl-së e tejkalo
transparent

sht72017

Hiperkolesterolemia, studimi në BE: Me fitosterole kosto të reduktuara në eventet kardiovaskulare

Duke përdorur 1.7 g fitosterole në ditë personat mbi 55 vjeç me hiperkolesterolemi do të kishin një reduktim prej 2.3% të riskut për shtrim në spital nga evente kardiovaskulare, duke sjellë vetëm në Evropë një kursim prej 26.5 miliardë eurosh në pesë vjet...
transparent

jan242018

Zbulimi i ri: Probiotikët e duhur do të mbajnë nën kontroll hiperkolesteroleminë

Studime klinike të ilustruara nga kongresi i fundit i Shoqërisë Italiane të Mjekësisë së Përgjithshme dhe të Kurave Primare në Firence, kanë treguar efikasitetin e përdorimit të probiotikëve specifikë, në sasitë e duhura, për kontrollin e hiperkolesterolemisë së...
transparent

shk82018

Hiperkolesterolemia, dobitë e një diete që përfshin bajamet dhe çokollatën

Përfshirja e bajameve, çokollatës së plotë dhe e kakaos në një dietë të shëndetshme, do të reduktonte rreziqet e shfaqjes së sëmundjeve koronare. Është e rëndësishme ta vëmë në kontekstin e duhur këtë mesazh...
transparent

mar292019

Acidi bempedoik përmirëson kolesterolin, nëse i shtohet terapisë me statina

Sipas një studimi të publikuar në “New England Journal of Medicine”, shtimi i acidit bempedoik (inhibitorit i ATP-citrate liaze) në terapinë e toleruar maksimalisht me statina, nuk ka sjellë më shumë ngjarje negative...
transparent

dhj172020

Hiperkolesterolemia dhe depresioni. Miratimi i ri në Evropë

Komisioni Evropian ka aprovuar inclisiranin, i pari dhe i vetmi siRNA, për reduktimin e kolesterolit lipoproteinik me densitet të ulët, qëllim thelbësor për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Opinioni i favorshëm...
transparent

tet262022

Suplementet. Dozim i ri për monakolinën K, sipas rregullores së BE

Monakolina K është një substancë e nxjerrë nga orizi i kuq i fermentuar, e cila përftohet nga fermentimi i orizit të zakonshëm me majanë, kryesisht Monascus purpureus. Në...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC