AKBPM

tet142014

Mungesa e akteve nënligjore për zbatimin e ligjit të ri në rregullimin e tregut farmaceutik

Dje më datë 13 tetor, në Hotel Sheraton u mbajt Forumi i biznesit me temë “Tregu i barnave në Shqipëri” organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregëtisë dhe Këshilli Ekonomik Kombëtar, me pjesëmarrjen e Shoqatës së Përfaqësive Farmaceutike ...
transparent

tet142014

Deklaratë për shtyp nga SHPF

Qeveria shqiptare është duke ndërmarrë reformat e duhura për rritjen e cilësisë së sistemit shëndetësor. SHPF mbështet plotësisht nismat e Ministrisë së Shëndetësisë sidomos ne drejtim të standarteve etike në shëndetësi dhe politikave të çmimeve ...
transparent

jan162015

Asnjë informacion mbi regjistrimin e barnave të reja shtator-dhjetor 2014 në Shqipëri

Që prej muajit shtator në faqen zyrtare të Ministrisë së Shëndetësisë dhe në atë të Agjencisë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore (AKBPM) nuk publikohen listat e regjistrimit të barnave të reja që kanë hyrë në Shqipëri (regjistrimi i fundit rezulton më datë 03.09.2014)
transparent

maj62015

I konfiskohen barnat me vlerë 150 mijë euro subjektit që i transportonte jashtë standardeve të paracaktuara

Një trajler me targa rumune është bllokuar nga policia, pasi të premten e kaluar u kap në flagrancë në autostradën Tiranë-Durrës teksa transportonte në kushte të papërshtatshme barna të një kompanie që operon në tregun farmaceutik shqiptar.
transparent

maj152015

Vendimi i qeverisë për futjen në Shqipëri të barnave për përdorim personal

Në mbledhjen e datës 13 maj 2015, qeveria miratoi VKM-në për “Përdorimin e barnave për konsum minimal nga udhëtarët”, në mbështetje të ligjit “Për barnat dhe shërbimin farmaceutik”. Kështu Këshilli i Ministrave ka vendosur që udhëtarët që hyjnë në territorin e Shqipërisë, të mos kenë nevojë për auto
transparent

maj192015

Shkarkohet kreu i Agjencisë Kombëtare të Barnave, Zhani Levani. Në krye të agjencisë Onejda Ymeraj

Është shkarkuar një ditë më parë nga posti i drejtorit të Agjencisë së Kontrollit të Barnave, Zhani Levani, i cili ishte emëruar në këtë post me ndërrimin e administratës në shtator të vitit 2013. Por pa mbushur ende 2 vjet në krye të kësaj agjencie të rëndësishme që kontrollon funksionimin e rregu
transparent

maj262015

Agjencia e Kontrollit të Barnave, Onejda Ymeraj: Asnjë lëshim për asnjë depo apo kompani farmaceutike që shkel rregullat e vendosura. Lehtësim të burokracive për regjistrimin e barnave

Kush është Onejda Ymeraj? Ajo do të drejtojë tanimë Agjencinë e Kontrollit të Barnave në vend. Ka studiuar në Bolonjë për Financë, dhe më pas ka kryer masterin në Financë, Ndërmjetës dhe Tregje financiare. Ajo ka punuar në sistemin bankar në Shqipëri në Menaxhim Risku për 3 vite.
transparent

qer172015

Agjencia e Kontrollit të Barnave: Jep dorëheqjen Onejda Ymeraj, komandohet Alma Kovi

Kur nuk ka mbushur ende një muaj në krye të institucionit më të rëndësishëm në sektorin farmaceutik, drejtorja e re e Agjencisë Kombëtare të Kontrollit të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore ka hequr dorë për ta drejtuar atë.
transparent

shk52016

Provimi i Shtetit për farmacistët, AKP nxjerr datat e reja

Provimi i Shtetit për profesionistët e rinj të shëndetësisë ishte shtyrë dy herë brenda dy muajve të fundit me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë dhe asaj të Arsimit, por sot Agjencia Kombëtare e Provimeve ka publikuar datat përfundimtare për kryerjen e tij
transparent

mar112016

Qeveria miraton Njësinë e Posaçme për të kontrolluar veprimtarinë e AKBPM-së

Këshilli i Ministrave ka vendosur ngritjen e një Njësie të Posaçme e cila do të kontrollojë periodikisht veprimtarinë e Agjencisë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, veprimtari që përfshin analizën, regjistrimin, farmakovigjilencën, kontrollin e barnave e të pajisjeve mjekësore si dhe me i
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC