ANTIPSIKOTIK

tet62014

Studim danez: Rrezik diabeti tek fëmijët dhe adoleshentët që përdorin antipsikotikë

Një studim i publikuar në Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ka arritur në përfundimin se fëmijët dhe adoleshentët të cilët janë diagnostikuar me një çrregullim psikiatrik kanë patur rritje të rrezikut të zhvillimit të diabetit në rastin e përdorimit të antipsikotikëve.
transparent

sht112015

Antipsikotikët objekt përshkrimesh të papërshtatshme

Në Mbretërinë e Bashkuar përqindja e personave me aftësi mendore të kufizuara në terapi me psikobarna e tejkalon me disa herë normën e sëmundjeve mendore të diagnostikuara, sipas një studimi të sapo publikuar në "British Medical Journal"
transparent

dhj112015

Vareniclina, risqet e simptomave psikiatrike dhe ndërveprimet potenciale

Agjencia e Barnave në Australi (TGA) iu ka komunikuar pacientëve dhe profesionistëve të shëndetësisë se ka përditësuar “informacionet e produktit” për barin Champix (varenicline), me të dhëna të reja sigurie që lidhen me risqet e siptomave psikiatrike dhe ndërveprimin e mundshëm me alkoolin.
transparent

qer242016

Antidepresivët te fëmijët dhe adoleshentët: Pjesa më e madhe e barnave nuk janë efikase

Te fëmijët dhe adoleshentët me depresion madhor, shumë nga antidepresivët janë jo-efikasë dhe ndonjëherë të rrezikshëm, sipas një studimi të publikuar në revistën “The Lancet”, i cili nënvizon se nga 14 barna të marra në shqyrtim, vetëm fluoxetina lehtëson simptomat depresive më mirë se placeboja.
transparent

kor142016

FDA, ulja e dozave të antidepresivit ka rritur shkallën e sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë

Sipas një studimi retrospektiv të sapo publikuar në “American Journal of Psychiatry” me autor të parë prof.Thomas Rector, kufiri i sigurisë për dozimin e citalopram i vendosur nga Administrata e Barnave dhe Ushqimit (FDA) në Shtetet e Bashkuara në vitin 2011, çoi në një rritje të numrit të të shtrua
transparent

sht152016

Citalopram dhe kokaina, sinjalizime për një ndërveprim të mundshëm

Ndërveprimi mes një bari dhe një substance të paligjshme objekt abuzimesh, është një mundësi që duhet konsideruar kur përshkruhet një bar. Sugjerimi vjen nga Agjencia britanike e Barnave (Mhra) duke marrë për bazë sinjalizimin për një rast të dyshimtë të ndërveprimit mes citalopram dhe kokainës te n
transparent

shk222017

Aripiprazoli i injektueshëm, i administruar një herë në muaj, efikas në çrregullimin bipolar

Bari anti-psikotik aripiprazol (Abilify, Otsuka) me kohë të gjatë veprimi, në formë të injektueshme dhe i administruar një herë në muaj është një terapi efikase dhe e toleruar mirë në pacientët me çrregullim bipolar. Faktin e pohon një studim multi-qendror ndërkombëtar i kontrolluar dhe randomizuar,
transparent

nën302018

Demenca. Trazadone nuk ka më shumë avantazhe se antipsikotikët atipikë

Në strukturat e asistencës afatgjatë, 62% e të shtruarve vuajnë nga demenca dhe shumë prej tyre shfaqin sjellje agresive. Edhe pse ka prova të limituara mbi efikasitetin, antipsikotikët dhe trazadone, një antidepresiv i përdorur...
transparent

sht122019

Studiohen efektet anësore të antipsikotikëve; gjenerata e parë dhe e dytë. Ku ngjajnë dhe ku ndryshojnë?

Shumica e antipsikotikëve të përdorur për trajtimin e skizofrenisë, kanë mes tyre dallime relativisht të vogla, që janë nxjerrë në pah nga një metaanalizë e re në rrjet...
transparent

tet52020

Antipsikotikët vazhdojnë të përshkruhen për njerëzit me aftësi të kufizuara intelektuale, pavarësisht udhëzimeve

Numri i barnave antipsikotike të përshkruara për pacientët me aftësi të kufizuara intelektuale nuk ka ndryshuar pothuajse fare gjatë një periudhe 10-vjeçare, megjithëse...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC