EFEKTET KARDIAKE

sht292014

Suplementët e kalçiumit në osteoporozë, diskutime mbi efektet kardiake

Përdorimi i suplementëve të kalçiumit për të parandaluar osteoporozën vazhdon të debatohet edhe për sa i përket efektivitetit dhe sigurisë.
transparent

sht302016

Insuficienca kardiake: Sacubitril/valsartan mund të parandalojë mijëra të vdekur në vit

Në numrin e radhës të "Jama Cardiology" është publikuar një studim i cili vlerëson se vetëm në Shtetet e Bashkuara mund të shmangen 28.500 vdekje në vit falë përdorimit të një klase të re barnash të aprovuara në SHBA dhe Evropë për trajtimin e insuficiencës kardiake kronike me fraksion të reduktuar
transparent

maj32017

Pas infarktit miokardiak, terapia me statina ndryshon

Sipas një studimi të publikuar në Jama Cardiology, jo të gjithë pacientët që kanë marrë një përshkrim me statina me intensitet të lartë pas hospitalizimit për atak kardiak e vazhdojnë trajtimin edhe dy vjet pas daljes nga spitali.
transparent

gus82017

Një studim mbi plakjen vaskulare të shëndetshme dhe faktorët e riskut

Një studim i publikuar në revistën “Hypertension” është përpjekur të hedhë dritë mbi faktin nëse mund të shmanget reduktimi i funksionalitetit vaskular që lidhet me moshën, i konsideruar si i pashmangshëm gjatë plakjes. “Kemi...
transparent

sht62017

Dietat me përmbajtje të lartë karbohidratesh rrisin vdekshmërinë kardiovaskulare

Konsumi i lartë i karbohidrateve lidhet me një rritje të riskut të vdekshmërisë, ndërsa lipidet jo vetëm që lidhen me një vdekshmëri totale më të ulët, por nuk lidhen me asnjë rritje të sëmundshmërisë apo vdekshmërisë kardiovaskulare. Nga ana tjetër, yndyrnat e ngopura kanë një lidhje të ndryshme me
transparent

qer182018

Pajisja ventrikulare HeartWare rezulton e pasigurt. FDA-ja, kërkon tërheqjen urgjente nga tregu

FDA-ja ka lëshuar një njoftim sigurie të klasit të parë për tërheqjen e pajisjes së asistencës ventrikulare HeartWare (HVAD) nga ana e ndërmarrjes Medtronic. Agjencia bën të ditur se shkak për këtë vendim është mundësia që të ketë...
transparent

sht132018

Sindroma koronare akute te pacientët në depresion. Escitaloprami përmirëson rezultatet kardiake

Studimi përfshinte 300 pjesëmarrës, me moshë mesatare 60 vjeç, nga të cilët, 39.3% ishin gra, me sindromën koronare akute dhe depresion. Rezultati mesatar i ashpërsisë së depresionit, i barabartë me 15.9 në shkallën HAM-D, ishte...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC