HEQJE NGA TREGU

sht162014

Tërheqje nga tregu i barit NIFEDIPIN

Tërheqje nga tregu e serisë DY5223 me datë skadence 30.09.2018 të barit NIFEDIPIN 20 RET-1A PHARMA, të Mbajtesit të Autorizimit për Tregtim 1A PHARMA GMBH - GJERMANI
transparent

tet72014

Miratohet VKM për “Ngritjen dhe mënyrën e funksionimit të komisionit të çmimit të barnave”

Më datë 1 tetor 2014, në mbledhjen e Këshillit të Ministrave u miratua vendimi për “Ngritjen dhe mënyrën e funksionimit të komisionit të çmimit të barnave”
transparent

tet52017

Hypericum, ginger, passiflora: kur fitoterapia barazon kiminë

Kur kemi shkruar në të kaluarën për hypericum, kemi theksuar se si efikasiteti i kësaj bime është krahasuar me atë të një bari sintetik. Hypericum, megjithatë nuk është e vetmja bimë që e ka kaluar provën e krahasimit me një medikament: edhe gingeri, passiflora, jamballi dhe ginsengu janë krahasua
transparent

pri152019

Kompania Pfizer nis tërheqjen vullnetare të Ponstanit nga tregu

Agjencia Kombëtare e Barnave dhe e Pajisjeve Mjekësore ka bërë me dije se, pas njoftimit të marrë nga MAH dhe distributori farmaceutik, të cilët importojnë barin “Ponstan shurup 50mg/ml”, ka nisur tërheqja e tij nga tregu...
transparent

sht232019

Rrezik papastërtish kancerogjene. AIFA tërheq barnat me ranitidinë

AIFA ka urdhëruar tërheqjen nga farmacitë dhe nga zinxhiri i shpërndarjes, i të gjitha grupeve të barnave me përbërësin aktiv ranitidine (e përdorur për të trajtuar problemet e stomakut, siç është aciditeti) të prodhuara nga...
transparent

sht272019

Rreziku nga NDMA: EMA udhëzon kompanitë farmaceutike

Ditët e fundit, institucionet rregullatore ndërkombëtare të barnave kanë njoftuar për rrezikun potencialisht kancerogjen që përbën për pacientët, përdorimi i barnave me bazë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC