AIFA

sht122014

Bashkëpunim i komunitetit Medikey me AIFA për informimin rreth barnave

AIFA (Agjensia Italiane e Farmakologjisë) nëpërmjet buletinit të saj "Pillole dal mondo" arrin maksimumin e lexueshmërisë nga i gjithë personeli i shërbimit shëndetësor, kryesisht në sajë të bashkëpunimit me Komunitetin Medikey të Edra-s.
transparent

sht182014

Farmakovigjilenca, AIFA: shtohen sinjalizimet, sidomos nga farmacistët

Orientimi i përgjithshëm mbi sinjalizimet në rastin e dyshimeve për reaksione negative nga barnat (ADR, Negativ Drug Reaction) është në rritje të dukshme mes 2012 dhe 2013 ...
transparent

sht252014

AIFA, të përshkruhet me kujdes teriflunomid për sklerozën multiple

Teriflunomid (Aubagio i Genzyme), terapi orale për trajtimin e pacientëve të rritur me sklerozë multiple recidivante remitente, përshkruhet tashmë me recetë.
transparent

tet82014

Denosumab: rekomandimet bëhen më të rrepta

Në marrëveshje me Agjensinë Europiane të Barnave (EMA), u shpërnda nga Agjensia Italiane e Barnave (AIFA) një dokument rekomandimesh për përdorimin e denosumab ...
transparent

tet102014

Produktet farmaceutike të falsifikuara: Dëmi arrin 60 miliardë dollarë

Përbën rreth 6% të tregut global të barnave dhe një humbje prej 60 miliardë dollarësh në vit për industrinë farmaceutike dhe një rrezik të lartë kontaminimi në zinxhirin ligjor të furnizimit: këto janë vlerësimet me të cilat Organizata Botërore e Shëndetit ka cilësuar fenomenin e falsifikimit.
transparent

tet132014

Shtimi jonormal i efekteve anësore nga barnat xhenerike. AIFA: raportoni me përgjegjësi

AIFA ka mbledhur të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor në një "sinjalizim përgjegjës, fokusuar jo vetëm tek disa lloje të veçanta barnash" nga momenti që në simestrin e parë të vitit 2014, Sistemi Kombëtar i Farmakovigjilencës ka regjistruar një "rritje disproporcionale" në numrin e sinjalizim
transparent

nën82014

Informacione të reja mbi sigurinë e Olimel

Olimel është një gamë produktesh të rekomanduara për ushqyerjen parenterale te të rriturit dhe fëmijët nga mosha 2 vjeç, kohë në të cilën ushqimi oral apo enteral është i pamundur ose i pamjaftueshëm.
transparent

dhj112014

Dermatiti eksfolues, efekt anësor i trajtimit me ustekinumab

Agjencia Italiane e Barnave (AIFA), në marrëveshje me autoritetet rregullatore evropiane ka publikuar një komunikatë informative mbi ustekinumabin, një antitrup monoklonal i miratuar për trajtimin e psoriasis me pllakëza, të gradës së mesme dhe të rëndë,
transparent

dhj162014

Filler i falsifikuar me acid ialuronik nga Kina, ja si ta njihni

Një filler me acid ialuronik i falsifikuar mund të ketë mbërritur nga Kina në tregun farmaceutik italian. Produkti viktimë i falsifikimit është “JUVEDERM ULTRA 4”, filler i përthithshëm nga lëkura me acid ialuronik,
transparent

dhj222014

Levotiroksina, nga AIFA sqarime mbi përshkrimin

Përshkrimi i parë i një trajtimi me Levotiroksinë mund të aplikohet edhe duke e zëvendësuar atë me një bar ekuivalent, por rekomandohet që trajtimi të vijojë me barin e përshkrimit të parë.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC