LUMBALGJI AKUTE

kor292014

Injeksionet me steroide nuk eleminojnë dhimbjen e shpinës

Ushtrimet fizike ose kirurgjia mund të jenë alternativa më të mira për lehtësimin e simptomave nga ngushtimi i kanalit spinal në krahasim me infiltrimin e steroideve.
transparent

sht82014

Paracetamoli dhe placebo, studimi Lancet evidenton të njëjtin efikasitet në lumbalgjinë akute

Paracetamoli për dhimbjen e shpinës nuk është më i mirë se placebo në përshpejtimin e rekuperimit apo përmirësimit të dhimbjes, gjumit dhe cilësisë së jetës sipas një studimi të randomizuar ...
transparent

nën222016

Lombalgjia kronike, trajtimi me placebo mund të jetë i sigurt dhe efikas

Trajtimi me placebo i pacientëve me lombalgji kronike, të cilët u informuan se ishin në terapi me një pilulë inaktive e justifikuar me faktin se kjo zgjedhje ishte e nevojshme, çoi në një reduktim të dhimbjes dhe paaftësisë, sipas një artikulli të publikuar në “Pain”, revista zyrtare e Shoqatës ndër
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC