TRAJTIME EKSPERIMENTALE

sht22014

Ebola: këto janë barnat që mund të përgatiten në një kohë të shkurtër

Përshpejtohen kërkimet rreth trajtimeve të mundshme ndaj virusit Ebola, të gjitha në fazën eksperimentale dhe të gjitha premtuese.
transparent

dhj222014

Ebola, barnat eksperimentale ende në fazat e para

Nuk ka prova të mjaftueshme mbi sigurinë dhe efektivitetin e terapive eksperimentale të përdorura te pacientët e prekur nga Ebola. Këtë e pohon një raport i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) që përfshin shtatë trajtime me: Bcx4430, Brincidofovir, Favipiravir, TKM-100.802, Avi-7537, ZMapp dhe Anti
transparent

jan142015

Trajtim intensiv për diabetin e tipit 1, rezultatet në revistën “JAMA”

Sipas një studimi të publikuar në të përjavshmen e Shoqatës Mjekësore Amerikane (JAMA), trajtimi fillestar intensiv për diabetin e tipit 1 përkon me një reduktim modest të të gjitha shkaqeve të vdekshmërisë te pacientët e prekur në krahasim me terapinë konvencionale
transparent

nën212016

Levetiracetam, nga EMA rekomandime të reja për të shmangur overdozën

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka nxjerrë një njoftim mbi administrimin korrekt të solucionit oral levetiracetam, bar i indikuar si monoterapi për trajtimin e krizës epileptike me ose pa përgjithësim sekondar në të rritur dhe adoleshentë me moshë mbi 16 vjeç të diagnostikuar rishtazi dhe si traj
transparent

nën72017

Varësia nga opiatet, terapitë e krahasuara nuk tregojnë inferioritet

Sipas një studimi të zhvilluar në Norvegji dhe të publikuar në Jama Psychiatry, naltrexone i injektueshëm me lëshim të zgjatur, i tregtuar me emrin e Vivitrol, duket se është i sigurt dhe efikas po aq sa administrimi ditor në rrugë orale i buprenorfine-naloxone për trajtimin e varësisë nga opiatet.
transparent

jan82018

Ndizet një dritë shprese për sëmundjen e huntingtonit

Në të parin studim mbi njeriun, bari eksperimental Ionis-HTTRx, zhvilluar nga Ionis Pharmaceuticals, ka ulur me sukses nivelin e proteinës mutante huntingtin (mHTT) në lëngun spinal të pacientëve me sëmundjen e huntingtonit. Këtë e thotë Sarah Tabrizi (Universiteti i Londrës), eksperimentuesja kryes
transparent

pri42019

Car-T antikancer. AIFA miraton eksperimentimin e trajtimit të ri për leuceminë

MolMed SPA, një kompani bioteknologjike e fokusuar në kërkimin, zhvillimin, prodhimin dhe miratimin klinik të terapive gjenike dhe qelizore për kurën e kancerit dhe sëmundjeve të rralla, ka marrë autorizimin për të filluar...
transparent

pri22020

Covid-19 dhe sarilumabi. Programi i eksperimentimit klinik për rastet e rënda

Studimet klinike mbi efikasitetin te pacientët Covid-19 në gjendje të rëndë, të medikamentit kundër artritit reumatoid sarilumab janë shtrirë në Itali dhe në Bashkimin Evropian...
transparent

pri282020

Coronavirusi. 500 eksperimentime me barna dhe vaksina. Përgatitet harta

Më shumë se 500 eksperimente po bëhen në të gjithë botën në kërkim të një terapie efektive ose vaksine kundër Covid-19, nga të cilat 300 tashmë kanë filluar të rekrutojnë vullnetarë për testim. Në të njëjtën kohë, në internet...
transparent

maj272020

Ndalet hidroksilklorokina. OBSH-ja pezullon testimin për dyshime mbi sigurinë

Rruga e antimalarikut hidroksilklorokinë, një medikament i mundshëm premtues për trajtimin e Covid-19, është bllokuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. OBSH-ja ka njoftuar mbi vendimin e saj për të ndaluar...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC