EBOLA

gus192014

Ebola Virus, Zmapp mjekimi eksperimental i miratuar nga OBSH

Ndërsa numri i të infektuarve nga Ebola Virus rritet çdo ditë e më shumë (mbi 1000 numri i të vdekurve dhe 1900 i të infektuarve në të gjithë Afrikën) OBSH ka aprovuar përdorimin e barit eksperimental të patestuar tek njerëzit, ZMapp.
transparent

gus262014

Ebola, emergjenca për barna: trajtime false të shitura online, OBSH kërkon trajtime të reja

Monolaurina, nanokapsula argjendi dhe substanca të paidentifikuara janë disa nga trajtimet false të shitura nëpërmjet internetit për të parandaluar ose trajtuar infeksionin nga virusi Ebola ...
transparent

sht22014

Ebola: këto janë barnat që mund të përgatiten në një kohë të shkurtër

Përshpejtohen kërkimet rreth trajtimeve të mundshme ndaj virusit Ebola, të gjitha në fazën eksperimentale dhe të gjitha premtuese.
transparent

sht182014

Ebola: ndërsa rriten masat e sigurisë, nga Rusia një tjetër vaksinë

Nga Rusia vjen shpresa e një arme kundër infeksionit nga Ebola: një ekip mjekësh rusë ka zhvilluar një vaksinë eksperimentale kundër virusit.
transparent

tet152014

Ebola, frika pas rastit të parë në Shtetet e Bashkuara, FDA: në ndjekje të trajtimeve fallco

Pak ditë pas letrave që Food and Drug Administration u ka dërguar tre kompanive fajtore për shpërndarjen e barnave fallco anti-Ebola, në Shtetet e Bashkuara u diagnostikua rasti i parë i një pacienti të infektuar me virusin e etheve hemorragjike.
transparent

tet142014

Ebola: simptomat, transmetimi dhe ecuria

Virusi Ebola është potencialisht vdekjeprurës. I takon familjes së Filoviridae dhe ka një zinxhir ARN të përbërë nga shtatë gjene.
transparent

dhj222014

Ebola, barnat eksperimentale ende në fazat e para

Nuk ka prova të mjaftueshme mbi sigurinë dhe efektivitetin e terapive eksperimentale të përdorura te pacientët e prekur nga Ebola. Këtë e pohon një raport i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) që përfshin shtatë trajtime me: Bcx4430, Brincidofovir, Favipiravir, TKM-100.802, Avi-7537, ZMapp dhe Anti
transparent

dhj292014

Prurjet e reja farmaceutike për 2015-ën

Në 2015-ën parashikohet hedhja në treg e një pacemaker-i me një bateri litiumi e cila ka një kohëzgjatje deri në shtatë vjet, ndërsa për trajtimin e insuficiencës kardiake, do të vihet në dispozicion një bar që frenon receptorët e angiotensinës dhe të neprilisinës
transparent

dhj302014

EMA publikon raportin e parë provizor mbi trajtimet për Ebolan

Agjencia Evropiane e Medikamenteve (EMA) ka publikuar raportin e parë provizor mbi rishikimin e trajtimeve për Ebola-n në fazën e zhvillimit. Sipas raportit, aktualisht nuk ka prova të mjaftueshme mbi sigurinë dhe efikasitetin e këtyre trajtimeve eksperimentale
transparent

tet302015

Ebola, virusi vazhdon të ekzistojë në lëngjet organike duke favorizuar transmetimin e mundshëm seksual

Sipas një studimi të publikuar në "New England Journal of Medicine", ARN e virusit Ebola mund të mbijetojë për disa muaj në spermën e të mbijetuarve. Gibrilla Deen e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Higjienës në Sierra Leone dhe autore kryesore e artikullit shprehet
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC