infeksionet e lëkurës

gus72014

Oritavancina: një dozë e vetme lufton infeksionet e lëkurës

Sipas një studimi të Duke University në luftën kundër infeksioneve të mëdha të lëkurës, përfshirë edhe ato (MRSA), staphylococcu aureus meticilinë-rezistent, një atibiotik i ri endovenoz monodozë po aq efikas sa dhe infuzionet e kryera dy herë në ditë për më shumë se një javë të vankomicinës.
transparent

maj62020

Evropa miraton antibiotikun cefiderocol. Ka spektër të gjerë ndaj aerobeve gramnegative

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e marketingut për cefiderocol (Fetcroja), një antibiotik i ri për trajtimin e infeksioneve me shkak bakteret aerobe gramnegative, te pacientët e rritur me mundësi të kufizuara...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC