AKNET

qer252014

Aknet: studimi tregon mbi efektivitetin e pilulave kontraceptive

Kontraceptivët oral duket se funksionojnë mirë ashtu si antibiotikët në trajtimin afatgjatë të akneve tek gratë, sipas një metanalize të re të kryer në Shtetet e Bashkuara dhe publikuar në Journal of the American Academy of Dermatology.
transparent

pri42015

Antibiotikët kundër akneve, në pikëpyetje efektiviteti i tyre

Shqetësimet e ngritura në kongresin e fundit të Shoqatës Britanike të Dermatologëve lidhur me efektivitetin e antibiotikëve kundër akneve dhe rezistencën e baktereve ndaj tyre, kundërshtohen nga dermatologët italianë.
transparent

sht12014

Produktet OTC topike për aknet, FDA sinjalizon rrezikun e hipersensibilitetit

Agjensia Amerikane (FDA) paralajmëroi mjekët dhe konsumatorët se disa produkte OTC për trajtimin e akneve mund të shkaktojnë reaksione të cilat edhe duke qënë të rralla ndonjëherë mund të shndërrohen në forma aq serioze sa të rrezikojnë jetën e pacientëve.
transparent

tet182014

Produktet OTC për akne, FDA sinjalizon rriskun për hipersensibilitet

Agjensia amerikane Food and Drug Administration (FDA) ka paralajmëruar mjekët dhe konsumatorët se disa produkte OTC (over the counter) për trajtimin e akneve mund të shkaktojnë reaksione të cilat, edhe pse të rralla, ndonjëherë mund të shndërrohet në forma...
transparent

dhj102014

Informacione të reja mbi minociklinën

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tërheq vëmendjen e operatorëve shëndetësorë në lidhje me disa informacione të rëndësishme sigurie të lidhura me Minocin (minociklinën) dhe me rrezikun e shfaqjes së sindromës DRESS pas trajtimit të acne vulgaris
transparent

jan272015

Nga pema e çajit një kurë për Acne vulgaris

Pema e çajit e ka origjinën nga Australia. Ajo është përdorur gjerësisht nga aborigjenët shumë kohë më parë se anglezët ta zbulonin në shekullin XVIII. Vaji esencial i përftuar nga gjethet e saj është efikas në trajtimin e akneve
transparent

pri132015

Akne inflamatore, rezultate të mira nga një kombinim i ri

Kombinimi i retinoidit adaplene me peroksid benzoili në trajtë xheli për aplikim topik duket efikas në trajtimin afatgjatë të pacientëve me akne inflamatore të moderuar dhe të rëndë.
transparent

maj32016

Isotretinoin për aknet, nga AIFA përditësime mbi përshkrimin dhe dispensimin

Përshkrimi fillestar i isotretinoin oral te gratë në moshë fertile mund të kryhet ekskluzivisht nga mjekë dermatologë duke u siguruar se po përdoret të paktën një metodë kontraceptive efikase. Ndërsa dispensimi në farmaci mund të zbatohet vetëm nëse receta garanton mbulimin terapeutik për një kohëzg
transparent

gus82016

FDA aprovon adapalene xhel, retinoid për trajtimin e akneve

Administrata e Barnave dhe Ushqimit (FDA) në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar retinoidin e parë të banakut për trajtimin e akneve: adapalene xhel 0.1% (Differin, Galderma Laboratories), i cili aplikohet një herë në ditë te pacientët mbi 12 vjeç. "Miliona persona, adoleshentë dhe të rritur që vuajnë n
transparent

tet212016

Publikohen në Jama udhëzuesit e rinj për menaxhimin e akneve

Udhëzuesit e rinj për menaxhimin e Acne vulgaris janë realizuar nga një grup pune i Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD), që ka drejtuar një rishikim sistemik të literaturës aktuale duke zhvilluar një sërë rekomandimesh klinike mbështetur në evidenca dhe në rast provash të padisponueshme, jo
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC