ndërveprime

kor162014

Ndërveprimet midis barnave antiretrovirale dhe orlistat

Marrja e barnave antiretrovirale në trajtimin e pacientëve sieropozitivë dhe të sëmurë me AIDS.
transparent

kor222014

Ndërveprimet barna-ushqime: AIFA rekomandon udhëzimet e EMA dhe FDA

Ginsengu, bima e San Giovannit, pompelmo, likuiricia, çokollata dhe alkooli janë vetëm disa midis ushqimeve, pijeve dhe suplementeve që mund të ndërhyjnë mbi efikasitetin, përthithjen dhe efektin trajtues të një bari duke rrezikuar suksesin e një trajtimi.
transparent

gus82014

AIJS dhe pickimet e bletës, kombinimi mund të shkaktoj alergji sistemike

Përdorimi i barnave anti-inflamatore jo steroide (AIJS) mund të shkaktoj reagime alergjike sistemike në pacientët që janë pickuar nga bletët.
transparent

gus252014

Hiperikum, ndërveprime të rrezikshme

Pas disa javësh nga 24 qershori, dita dedikuar tradicionalisht mbledhjes së luleve të Hypericum perforatum, vjen publikimi i një analize retrospektive shumë interesante mbi hiperikum dhe kombinimeve potencialisht toksike me barna të ndryshme për përdorim të përbashkët.
transparent

tet172014

Të ushqyerit dhe barnat: binom që duhet thelluar

Ndërveprimi mes barnave dhe të ushqyerit karakterizohet nga simptoma shpesh jo specifike. Sigurisht që marrja e një bari, veçanërisht nëse zgjat në kohë, mund të modifikojë të ushqyerin dhe disa ushqime mund të ndërhyjnë dhe modifikojnë efektin e pritshëm të tij.
transparent

sht122018

Ndërveprimet e barnave mund të shtojnë mendimet vetëvrasëse. Më në rrezik, adoleshentët

Në SHBA, një në pesë fëmijë përdor rregullisht barna me përshkrim mjekësor dhe thuajse 12 nga këta pacientë të vegjël rrezikon të përjetojë dëmtime për shkak të një ndërveprimi mes barnave, me rrezik veçanërisht tek...
transparent

jan112019

Agjencia e Barnave: Mjekët të kufizojnë përdorimin e antibiotikëve të klasave kinolone dhe flourkinolone

Farmakovigjilenca i ka kërkuar Agjencisë së Barnave të publikojë menjëherë dhe të informojë mjekët mbi konkluzionet e EMA-s për kufizimin, deri edhe pezullimin...
transparent

pri232019

Më mirë çokollatë të zezë, por... kujdes nga ndërveprimi me barnat!

Çokollata duhet të konsumohet gjithmonë në mënyrë të moderuar, sidomos në periudhat e festave, kur priremi të hamë më shumë dhe në përgjithësi, ushqime më të përpunuara. Megjithatë, konsumimi i saj mund të ketë...
transparent

tet122021

Flora intestinale mund të ndërveprojë me barnat. Ja, me cilat dhe në ç’mënyrë

Sipas një artikulli të botuar në Nature, intestini mund të shndërrohet në një kurth të vërtetë për efektivitetin e trajtimeve. Me fjalë të tjera, barnat mund të grumbullohen në bakteret intestinale, nga njëra anë duke ndryshuar...
transparent

dhj162021

Centella asiatica te pacientët epileptikë. Kujdes, nga ndërveprimi me barnat!

Centella asiatica është një bimë medicinale e njohur për vetitë e saj flebotonike, që lidhen me fraksionin e saj të triterpeneve. Në mjekësinë tradicionale indiane, nga edhe e ka origjinën, ajo përdoret në formën e ekstraktit, për...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC