POLIFENOLET

kor92014

Foto-mbrojtja dhe polifenolet

Studimet epidemiologjike sugjerojnë se ekspozimi i pambrojtur ndaj rrezeve UV është i dëmshëm për shëndetin dhe mund të rrisë rrezikun e kancerit të lëkurës.
transparent

sht122014

Polifenolet: një zgjedhje e shëndetshme në tavolinë

Janë gjithnjë e më të shumta dëshmitë që tregojnë se polifenolet e dietës ushqimore kanë aftësinë për të bashkëvepruar me sistemet e mbrojtjes në nivele të ndryshme të organizmit.
transparent

tet82014

Vera e kuqe: një fitoterapeutik i lashtë

Vera përfaqëson një ekstrakt të vërtetë fitoterapeutik për shkak të përmbajtjes së lartë të polifenoleve të mira për shëndetin.
transparent

dhj62014

Katër kura natyrale kundër tumorit të kockave

Kanceri i kockave, një nga tumoret më të dhimbshme e më të përhapura në botë, godet qelizat kockore, duke i gërryer e duke sjellë edhe thyerjen e tyre. Ja cilat janë disa kura natyrale që e parandalojnë dhe e luftojnë atë
transparent

dhj242014

Ushqyerje korrekte për lëkurë të shëndetshme

Nutrikozmetikë është termi i krijuar nga bashkimi i vetive kimike, ushqyese dhe mjekësore që nënvizon marrëdhënien gjithnjë e më të ngushtë mes mirëqenies së lëkurës, ushqimeve dhe përbërësve të tyre me veprim specifik.
transparent

jan42017

Substanca antikancerogjene në farat e finokut

“Me literaturën në dispozicion dhe kërkimet origjinale mundëm të dokumentonim që edhe çaji i thjeshtë i farave të finokut përmban substanca të shumta të cilat në mënyrë sinergjike mund të ndihmojnë në luftën kundër shfaqjes së tumoreve”, shprehet Fabio Firenzuoli, drejtor i Qendrës së mjekësisë ndër
transparent

jan292018

Mirra dhe ratania, bimët që iu vijnë në ndihmë mukozave të gojës

Mirra është një rrëshirë që rrjedh nga lëvorja e bimës Commiphora molomol, një derivat i natyrshëm që mund të përdoret për të zgjidhur çrregullimet e mukozës së gojës. Emri “commiphora” vjen nga arabishtja dhe ka kuptimin...
transparent

sht142022

Çaji i zi si pjesë e dietës. Ja, cilat janë përfitimet

Një studim prospektiv i kryer në mbi gjysmë milioni përdorues të çajit në Britani, ka treguar se konsumimi i lartë i tij shoqërohet me një reduktim të lehtë të rrezikut të...
transparent

mar272023

Vetitë antimikrobike të vajrave esenciale të agrumeve dhe erëzave

Vajrat esenciale kanë treguar se për shkak të metabolitëve të tyre sekondarë (të tillë si fenolet, terpenoidet dhe alkaloidet) mund të kenë potencialin e disa agjentëve antimikrobikë...
transparent

maj122023

Boronica e kuqe, një medikament natyral për parandalimin e infeksioneve urinare

Boronica e kuqe në formë lëngu, tablete ose kapsule mund të ndihmojë në reduktimin e infeksioneve të traktit urinar (UTI), sipas një rishikimi të ri që analizoi rezultatet e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC