HPV

qer302014

FDA hedh në treg një antibiotik të ri, EMA përforcon përdorimin e vaksinës HPV

Food and Drug Administration ka autorizuar hyrjen në treg të një antibiotiku të ri, i prodhuar si në formë orale dhe intravenoze për trajtimin e infeksioneve bakteriale akute të lëkurës dhe strukturave të saj.
transparent

pri82015

Gardasil 9 ofron mbrojtje më të madhe kundër tumoreve të shkaktuara nga Papilloma virus

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) rekomandon autorizimin për emetimin në treg të Gardasil 9 (vaksina kundër Papilloma Virus) për parandalimin e sëmundjeve të shkaktuara nga 9 tipe të HPV-së, 5 më shumë në krahasim me ato të mbuluara nga Gardasil (një nga dy vaksinat kundër HPV-së që janë në dispozi
transparent

kor232015

Nën vëzhgim për efekte anësore të rralla dy vaksina kundër HPV-së

Komiteti i Vlerësimit të Risqeve për Farmakovigjilencën (PRAC) ka pasur në rend dite dje rivlerësimin e disa efekteve anësore nga administrimi i dy vaksinave (Gardasil e Cervarix) kundër Papillomavirus (Hpv). I autorizuar për shitjen në Evropë që nga viti 2006, Gardasil (kuadrivalent) është indikuar
transparent

maj102016

HPV, aprovohet në Evropë vaksina 9-valente me dy doza

Komisioni Evropian ka aprovuar një program me dy doza për vaksinën anti-papilomavirus njerëzor (HPV) Gardasil 9 në vajzat dhe djemtë adoleshentë, për përdorim në 31 shtete. Agjencisë Evropiane e Barnave (EMA) saktëson se si programi i ri do t’i lejojë vaksinës që të jetë në një linjë me rekomandimet
transparent

qer232017

Shoqatat shkencore italiane kundër paragjykimeve dhe keqinformimit mbi vaksinën e Hpv

Nëpërmjet një komunikate të përbashkët Shoqata italiane e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës (Sigo), Shoqata e obstetër-gjinekologëve spitalorë italianë (Aogoi), Shoqata e gjinekologëve universitarë (Agui) në bashkëpunim me institucionet kombëtare e ndërkombëtare dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë
transparent

maj212018

Studimi i ri konfirmon: Vaksinat kundër HPV-së janë të sigurta!

Një rishikim i Cochrane-s ka nxjerrë në pah rolin mbrojtës të vaksinave kundër papillomavirusit human (HPV) nga lezionet e qafës së mitrës te gratë e reja, veçanërisht nëse vaksinohen në moshën 15-26 vjeçe. Studiuesit e...
transparent

sht252018

Diskutohet edhe një herë, siguria e vaksinës anti-HPV. Një studim jep përgjigjen...

Është diskutuar shumë mbi sigurinë e vaksinës bivalente anti-papillomavirus humane (HPV), e cila konsiderohet efikase në parandalimin e infeksionit nga shtamet onkogjenike të virusit. Një studim i bazuar në...
transparent

tet172018

Vaksina për HPV 9-valente. FDA-ja e miraton edhe për burrat dhe gratë mbi 26 vjeç

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka miratuar një indikacion shtesë për vaksinën rikombinante për papillomavirusin human (HPV) 9-valent, Gardasil 9, prodhuar nga Merck, Sharp & Dohme Corporation. Kështu...
transparent

mar212019

Papiloma virus. Vaksina kuadrivalente është efikase dhe krijon imunitetin e tufës

Studimet klinike mbi vaksinën kuadrivalente kundër papiloma virusit tregojnë efikasitet të lartë, por ne mendojmë se studimet mbikëqyrëse janë thelbësore për të vlerësuar ndikimin që ka hyrja e vaksinës, në terma afatgjatë, në...
transparent

sht242019

Vaksina për HPV-në. Mbrojtje e tufës edhe për infeksionet orale

Vaksina HPV është në gjendje të prodhojë një mbrojtje të tufës edhe sa u përket infeksioneve orale të HPV-së te burrat e pavaksinuar. Ky është rezultati i një kërkimi të botuar në "JAMA", në të cilin flitet për një ulje prej 37% në rastet...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC