Celiak

qer272014

Celiakia: rëndësia e një diete të personalizuar

Celiakia është një enteropati autoimune e karakterizuar nga një gjëndje inflamatore kronike e mukozës intestinale, atrofia e vileve dhe manifestime të tjera të rënda.
transparent

kor42014

Dieta vegjetariane: për të gjitha fazat e jetës

Dieta vegjetariane në përgjithësi është një mënyrë të ushqyeri që përjashton të gjitha ose një pjesë të ushqimeve me prejardhje shtazore.
transparent

maj22015

Celiakia, kompanitë “i përvishen” kërkimeve për barna të reja

“Disa molekula kanë dhënë rezultate premtuese në studime të vogla klinike dhe shumë shpejt mund të kalojnë në stadin final të testimit”, shkruante disa ditë më parë “New York Times” duke iu referuar celiakisë. Si sëmundje është shumë e përhapur dhe sipas provave të fundit, duket se prek rreth 1 pers
transparent

dhj212016

Celiakia, ja treguesit e efikasitetit për barnat në zhvillim

Dy kritere matëse dhe analiza morfometrike e kampionëve histologjikë janë indikatorët më të mirë të efikasitetit për vlerësimin e trajtimeve të reja kundër celiakisë, sipas një rishikimi të publikuar në revistën "Gut" nga Vipul Jairath, prof. në University of Western Ontario (Kanada) dhe kolegët e
transparent

kor92018

Ushqimet pa gluten, gabimi që po kushton më shumë sesa paratë

Përjashtimi i glutenit nga dieta (nëse kjo nuk bëhet për nevoja klinike), nuk është një ide e mirë. Atëherë, pse është shndërruar kjo në një modë (të keqe) ushqimore? Ka shumë mundësi që shkak të jetë një...
transparent

jan282019

Celiakia. Bioshënjuesi i ri i diagnostikimit dhe ndjekjes, së shpejti, për përdorim klinik

Një studim amerikan i Mayo Clinic i publikuar së fundmi në “Gastroenterology”, sugjeron që një ekzaminim i ri i gjakut mund të zëvendësojë së shpejti gastro-duodenoskopinë me biopsi të vileve duodenale, për të vendosur diagnozën e...
transparent

shk252020

Sëmundja celiake. Të rejat nga hulumtimet: nga testet deri te përgjigjja ndaj glutenit

Sëmundja celiake. Janë në zhvillim e sipër studime që synojnë të modifikojnë përgjigjen imune të pacientëve dhe të manipulohet gluteni i marrë, si dhe teste të reja për monitorimin dhe diagnostikimin e hershëm...
transparent

qer82021

Gluteni nuk e dëmton funksionin konjitiv të njerëzve pa celiaki

Nuk ka asnjë lidhje midis konsumimit afatgjatë të glutenit dhe funksionit konjitiv, sipas një studimi të botuar në "Jama Network Open". “Duke pasur parasysh lidhjen midis glutenit dhe dëmtimit konjitiv te pacientët me sëmundje...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC