MELÇIA

qer272014

Mëlçia e dëmtuar por nën kontroll

Food and Drugs Administration (FDA), Agjensia e Kontrollit të Ushqimeve dhe Barnave në SHBA, kërkoi tërheqjen e disa suplementëve dietikë të përdorur për të humbur peshë dhe për të rritur masën muskulare, gjithashtu të dyshuar për favorizimin e insufiçencës hepatike dhe hepatitit jo-viral tek konsum
transparent

kor92014

Dëmtimi i mëlçisë nga barnat. Udhëzimet e reja nga ACG

Dëmtimi i mëlçisë nga barnat (Dili) është një nga çrregullimet më të vështira për tu diagnostikuar dhe trajtuar, por American College of Gastroenterology (ACG) sapo ka nxjerrë udhëzime klinike për të ndihmuar klinicistët në menaxhimin e problemit.
transparent

tet72014

Suplementet ushqyese, nga përdorimi i tepruar trefishohen lezionet në mëlçi

Gjatë 10 viteve të fundit, suplementet ushqimore dietike apo me bazë bimore të përdorura nga ndjekësit e bodybuilding apo gra të moshës së mesme në përpjekje për të humbur peshë, janë bërë shkak gjithmonë e më i rëndësishëm në dëmtimin e mëlçisë.
transparent

nën112014

Mëlçi e shëndetshme edhe me kafe pa kafeinë

Risia e vërtetë e këtij studimi ka të bëjë me kafeinën. Studiuesit kanë treguar se edhe versioni dekafeinato i pijes është i lidhur me nivelet e ulëta të enzimeve të mëlçisë, të cilat vlerësohen për të përcaktuar shëndetin e këtij organi
transparent

jan132015

FDA miraton Nivolumab-in për trajtimin e melanomës së avancuar

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA ka përcaktuar Nivolumab-in (me statusin e barit jetim) si trajtim inovativ, pasi është vërtetuar se është në gjendje të ofrojë një përmirësim thelbësor në krahasim me terapitë tashmë në dispozicion të publikut.
transparent

pri242023

Veshtulla. Vetitë antiinflamatore në trajtimin kundër kancerit

Viscum album L. është lloji më i zakonshëm i gjinisë së veshtullës (rreth 450 lloje në total) dhe është kryesisht e pranishme në Europë dhe Azi. Është një kaçubë drunore...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC