CIGARET ELEKTRONIKE

qer122014

Jo liberalizimit të cigareve elektronike: farmacitë do të monitorojnë efektet

"Legjislacioni europian mbi duhanin i miratuar kohët e fundit, ka standartizuar edhe sektorin e ri të cigareve elektronike. Prodhuesi mund të zgjedhë për ti regjistruar ato si barna, pajisje mjekësore ose produkte të zakonshme.
transparent

gus282014

CDC: ndërhyrje urgjente e farmacistëve kundër pirjes së duhanit

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kanë nisur një apel online për farmacistët sepse ata luajnë një rol aktiv në drejtimin e përpjekjeve të qeverisë për të nxitur ndërprerjen e duhanit.
transparent

sht32014

Rregullat strikte të OBSH rreth cigareve elektronike

Organizata Botërore e Shëndetësisë kërkon masa më të rrepta ndaj cigareve elektronike (E-Cig): ndalimi i shitjeve tek të miturit, ndalimi i reklamimit dhe përdorimit në zonat e mbyllura.
transparent

sht192014

Cigaret elektronike me nikotinë, rrezik konsumi për drogat e forta

"Është punuar gjatë për reduktimin e duhanit dhe me futjen e cigareve elektronike (E-Cig) jemi afërsisht duke shkatërruar gjithë progreset e bëra”.
transparent

sht252014

ISS refuzon cigaret elektronike, kardiologët kërkojnë limite. Onkologët: mos i kriminalizoni

Instituti i Lartë i Shëndetit në Itali (ISS) i jep përkrahje të plotë ndalimit nga OBSH të cigareve elektronike duke pretenduar jo vetëm se ato "nuk janë të padëmshme" por edhe duke shpresuar se "faktet shkencore të drejtojnë në afrimin me shëndeti publik".
transparent

dhj192014

Cochrane pro cigareve elektronike, por duhen më shumë të dhëna

Për herë të parë një shqyrtim i Cochrane (bibloteka ndërkombëtare e bazave të të dhënave për kujdesin shëndetësor) merret me cigaret elektronike për të verifikuar nëse përbëjnë realisht një ndihmë për lënien e duhanit.
transparent

qer12018

Kërkohen ndryshime në ligjin antiduhan. Ndëshkim i rëndë edhe për cigaren elektronike dhe shishat

Inspektoriati shëndetësor shtetëror kërkon të bëhen ndryshime të tjera në ligjin antiduhan të miratuar në vitin 2006. Baret dhe restorantet nuk po e respektojnë më siç duhet ligjin antiduhan pasi në shumë bare, ai...
transparent

sht182018

FDA-ja, ultimatum prodhuesve dhe shpërndarësve të cigareve elektronike

Ose brenda 60 ditësh do të vihet në zbatim një plan për ta vënë situatën nën kontroll dhe do të gjendet mënyra për të evituar rënien e cigareve avulluese në duart e të miturve, ose për këto produkte do të ndalohet shitja në...
transparent

kor62021

Sëmundjet kardiovaskulare. Duhanpirja vazhdon, edhe nëse njihet rreziku

Sipas një studimi të botuar në “Journal of the American Heart Association”, shumë njerëz me një histori të sëmundjes kardiovaskulare vazhdojnë të pinë duhan ose të përdorin produkte duhani, pavarësisht se e dinë...
transparent

tet182021

Cigaret elektronike. FDA-ja autorizon disa produkte. Ja, se cilat…

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA), agjencia amerikane që monitoron barnat, ka autorizuar për herë të parë produkte për cigare elektronike, duke i dhënë leje R.J. Reynolds për të nxjerrë në treg tre nga...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC