ANTITRUPA MONOKLONAL

qer112014

Hipokolesterolizues të rinj dhe premtues nga antitrupat monoklonal

Frenuesit PCSK9 janë barna që dominojnë panoramën aktuale të hipokolesterolizuesve për atë grup pacientësh "në rrezik" tek të cilët efekti i statinave nuk është i mjaftueshëm për të sjellë nivelin e kolesterolit nën 70 mg për dl/gjaku të rekomanduar nga udhëzimet europiane.
transparent

gus62014

AIFA vendos brentuximab vedotin në klasën H

Brentuximab Vedotin (Adcetris Takeda) një antitrup monoklonal për trajtimin e limfomës së Hodgkin recidivante dhe refraktare dhe limfomës anaplastike me qeliza të mëdha sistemike recidivante dhe refraktare përdoret tashmë në ngarkim të Shërbimit Shëndetsor Kombëtar Italian.
transparent

gus192014

Ebola Virus, Zmapp mjekimi eksperimental i miratuar nga OBSH

Ndërsa numri i të infektuarve nga Ebola Virus rritet çdo ditë e më shumë (mbi 1000 numri i të vdekurve dhe 1900 i të infektuarve në të gjithë Afrikën) OBSH ka aprovuar përdorimin e barit eksperimental të patestuar tek njerëzit, ZMapp.
transparent

dhj112014

Dermatiti eksfolues, efekt anësor i trajtimit me ustekinumab

Agjencia Italiane e Barnave (AIFA), në marrëveshje me autoritetet rregullatore evropiane ka publikuar një komunikatë informative mbi ustekinumabin, një antitrup monoklonal i miratuar për trajtimin e psoriasis me pllakëza, të gradës së mesme dhe të rëndë,
transparent

qer292017

EMA pranon kërkesën për aprovimin e antitrupit të parë plotësisht njerëzor kundër migrenës

Agjencia Europiane e Barnave (EMA) ka pranuar kërkesën për Autorizimin e emetimit në treg (Aic) të barit AMG334 (erenumab) për parandalimin e migrenës. Novartis e jep lajmin përmes një komunikate duke nënvizuar se erenumab është një antitrup monoklonal anti-Cgrp i zhvilluar për parandalimin e migren
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC